Kysymys:
Windows-ohjelma seuraa, kuinka paljon kaistanleveyttä verkon käyttäjät käyttävät
Gibby
2014-02-11 02:58:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lisäsimme äskettäin pienen huoneistokompleksin talomme taakse. Tarjotaksemme internetiä vuokralaisille, yksinkertaisesti käytimme reititintä ja lähetimme uudelleen sarjoilla kytkimiä.

Kun he muuttivat sisään, huomasimme internetin nopeudessamme dramaattisen menetyksen. Reitittimellämme (joka on Linksys WRT54G) näen luettelon kaikista asiakkaista, mutta minulla ei ole aavistustakaan kuinka paljon kaistanleveyttä he käyttävät. Meillä on 35 Mbps -yhteys, ja tämän pitäisi olla tarpeeksi meille kaikille.

Onko jokin ohjelma, jonka avulla saan nähdä, kuinka paljon kaistanleveyttä kukin asiakas käyttää Windows-tietokoneelta? En myöskään välitä, jos tämä vaatii minua päivittämään reitittimen laiteohjelmiston.

üks vastaus:
allquixotic
2014-02-19 04:43:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Langattomat reitittimet (ja langalliset reitittimet ja kytkimet, lukuun ottamatta ethernet-keskittimiä, mutta älä mene pois tangentista) eivät salli sinun seurata muiden lähiverkon käyttäjien lähettämää ja vastaanottamaa liikennettä. Syyn tähän pitäisi olla melko ilmeinen: se aiheuttaisi valtavan turvallisuuskysymyksen. Oletan, että käytät jonkinlaista langatonta tietoturvaa; sen "langattoman" halkeamisen lisäksi (mikä ei ole vain vaikeaa, mutta voidaan myös tulkita yksityisyyden loukkaukseksi, elleivät nämä vuokralaiset ole sukulaisuussuhteessa sinuun), sinulle ei ole ei keinoa havaita tavallisesta tietokoneestasi, kuinka paljon liikennettä kukin verkon tietokone käyttää.

Tämän selvittämiseksi sinun on asennettava mukautettava reitittimen laiteohjelmisto, kuten OpenWRT tai dd-wrt. Linksys WRT54G. Onneksi tämä reititin tunnetaan erittäin mukautettavaksi, ja saatavilla on paljon erilaisia ​​laiteohjelmistopaketteja. reititin itse pystyy näkemään kaiken liikenteen, joka virtaa sisään ja ulos (sen on pystyttävä näkemään se, tai se ei pysty reitittämään sitä), joten sinulla olisi vain käyttää liikennetarkastus- / seurantaohjelmistoa, joka on tunnettu ja ratkaistu ongelma.

Vastaus alkuperäiseen kysymykseesi siitä, onko Windows -ohjelmistoa, joka tekee tämän ( olettaen, että et myöskään muokkaa reititintäsi) on Ei .

Jos kuitenkin laajennat haun koskemaan "mitä ohjelmaa voin suorittaa mukautetulla wrt54g-laiteohjelmistolla tämän tekemiseksi ", silloin kysymyksestäsi tulee olennaisesti kopio tästä SuperUser-kysymyksestä, joka linkittää myös Engadget-artikkeliin siitä, miten tämä tehdään snmp: llä ja MRTG.

Yleinen käsitys on tämä:

  1. Asenna mukautettu laiteohjelmisto (esim. OpenWRT) reitittimeesi.
  2. Asenna MRTG tietokoneellesi. Voit käyttää Windowsia, jos Perl on asennettu ohjeiden mukaisesti, tai voit asentaa sen Ubuntuun (todennäköisesti helpompaa, jos sinulla on käynnissä oleva Ubuntun asennus).
  3. Määritä reititin kuuntelemaan snmp: ää.
  4. Yhdistä MRTG reitittimesi snmp-palvelimeen.
  5. Seuraa ja nauti.

Jos MRTG ei T pan out for you, vaihtoehtoinen WallWatcher, jota ei enää tuettu, mutta joka todennäköisesti toimii edelleen vanhalla reitittimelläsi (wrt54g on hyvin vanha :)), on saatavana täällä.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...