Kysymys:
Kirjahallintaohjelmisto kirjastoon
Maria Ines Parnisari
2014-03-25 01:22:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onko olemassa minkäänlaista järjestelmää (verkko tai työpöytä), joka mahdollistaa pienen kirjaston hallinnan? Käyttäjät, jotka etsivät saatavilla olevia kirjoja, rekisteröivät ne sitten poistamalla ne ja palauttamalla ne, järjestelmänvalvojat, jotka lisäävät uusia kirjoja ostamisen yhteydessä, jne.? jonka avulla käyttäjät voivat ottaa kirjan pois kirjahyllystä ja sen sijaan, että pyytäisivät jotakuta toista rekisteröimään kirjan ottaneensa, he kirjautuvat järjestelmään ja tekevät sen itse.

Halutut ominaisuudet:

 • Sen on oltava verkkosivusto tai muuten käytettävä Windowsia.
 • avoimen lähdekoodin, ilmainen tai kokeiluvapaa (EDIT: jos se on maksettu, minun on voitava nähdä online-esittely )
 • Pitäisi käsitellä jopa 10000 käyttäjää
 • Kyky etsiä kirjoja, joissa käsitellään tiettyä aihetta

Hyvää vaivaa:

 • Käyttäjät ehdottavat ostettavia kirjoja, ja näiden pyyntöjen perusteella järjestelmänvalvoja voi ostaa eniten vaadittuja kirjoja
 • Käyttäjät voivat kommentoida lukemiaan kirjoja
Verkkohaku ei tarjoa paljon ilmaisia ​​vaihtoehtoja.
@James, niin kauan kuin näen online-esityksen, voit lähettää sen vastauksena. Muistan viestini mainita tämä.
Kaksi vastused:
Lyndon White
2014-03-25 06:11:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koha

Halutut ominaisuudet:

 • Sen on oltava verkkosivusto tai muuten käytettävä Windowsia: Lajittelu . Se toimii linux-palvelimella, mutta isännöi graafisen käyttöliittymänsä varten verkkosivustoa, jota voidaan käyttää mistä tahansa tietokoneesta.
 • Avoin lähdekoodi tai ilmainen tai kokeilla ilmaiseksi: avoin lähdekoodi ja ilmainen kuten oluessa
 • Pitäisi käsitellä jopa 10000 käyttäjää Kyllä ,
 • Kyky etsiä kirjoja, joissa käsitellään tiettyä aihetta Kyllä , En ole varma linkittyykö se todella järjestelmiin, jotka täyttävät automaattisesti aihe- / avainsanakentät, mutta osa näistä kentistä täytetään, se toimii.

En ole varma siitä, miten se sopii sinun mukava olla ominaisuus luettelo. (Minulla on ollut vain vähän kokemusta siitä.)

Se tukee viivakoodilukijoita ja useita samanaikaisia ​​asiakkaita. Se tukee myös hakua ilman sisäänkirjautumista. (Joten ihmiset voivat etsiä kotoa, ilman kirjastokortin / jäsenyyden yksityiskohdat.)

Asennus ja määritys on kuitenkin hiljainen monimutkainen ohjelmisto.

Onko tässä ohjelmistossa online-demoa?
En ole varma. Voin näyttää sinulle sivustomme siinä: http://library.unisfa.asn.au/cgi-bin/koha/opac-search.pl?q=ice+ja+firebut, joka saa vain arvausnäkymän. idk, jos joku ylläpitää minkäänlaista versiota, jonka kanssa voit vain sekaisin, jolla on julkinen salasana.
@LyndonWhite Tämän kirjoituksen jälkeen linkkisi ei enää tunnu ratkaisevan ... Voisitko jakaa päivityksen (?)
@iokevins: varma, http://library.unisfa.ucc.asn.au/
Kuten yllä vaadittiin, avoimen lähdekoodin ILS Kohan online-esittely on yhteisön versiosivustolla: https: //koha-community.org/ja demot ovat tällä hetkellä osoitteessa: https: //koha-community.org/demo/ useiden kanssa tietyn tyyppisiä kirjastoja, mukaan lukien esittelykirjautumiset.
Nicolas Raoul
2014-03-26 08:50:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen kehittänyt Fedora Commons -sivuston kansalliskirjastolle, joka pitää sisällään 14 miljoonaa kirjaa.

 • Siinä on FedoraShare, verkkokäyttöliittymä esineiden hallintaan / katseluun. On myös Windows / Mac / Linux / Java-käyttöliittymä. Sinun on kuitenkin syytä harkita kolmannen osapuolen käyttöliittymiä tai kehittää omia tarpeitasi.
 • avoimen lähdekoodin
 • 10000 käyttäjää ja monia muita
 • Haku on erittäin tehokasta. Se integroituu kansainvälisiin metatietovarastoihin, jotta sinun ei tarvitse syöttää metatietoja itse, anna vain ISBN-numero tai vastaava.
 • "Käyttäjät ehdottavat ostettavia kirjoja": Ei ole tietoinen tällaisesta ominaisuudesta.
 • "Käyttäjät voivat kommentoida lukemiaan kirjoja": Kyllä, jos heillä on muokkausoikeudet, mutta se ei välttämättä ole yleiskäyttötapa.

Se on objektivarasto, joten kirjojen hallinta on vain yksi sen käyttötapauksista.

Oppimiskäyrä on hieman jyrkkä, koska se on enemmän alusta, johon rakentaa kuin avaimet käteen -paketti, ja sinun on tehtävä jonkin verran työtä löytääksesi sinulle sopivat tiilet. Älä epäröi asentaa sitä ja katso itse, vaikka se on helppo asentaa.

Kirjastojen digitoinnin aikakaudella sanoisin, että Fedora Commons on yksi tulevaisuuden kannalta ratkaisevimmista ratkaisuista.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...