Kysymys:
Ilmaiset vaihtoehdot Matlabille, jotka toimivat Linuxissa?
e-sushi
2014-02-05 07:29:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Liityin äskettäin Linuxia käyttäviin ihmisiin. Tämän seurauksena yritän korvata mahdollisimman suuren osan soveltuvuussovelluksista ilmaisilla - ja mahdollisuuksien mukaan avoimen lähdekoodin - vaihtoehdoilla.

Koska tarvitsen kunnollisen työkalun matematiikkakokeihini ja Käytin aiemmin MATLAB R2013b: tä entisessä Windows-asennuksessani, olen innokas oppimaan vapaista - mieluiten avoimen lähdekoodin - vaihtoehdoista Matlabille, joka toimii Linuxilla (Ubuntu).

Onko olemassa ilmaisia ​​vaihtoehtoja Matlabille, joka toimii Linuxissa? Mikä tärkeintä minulle, on se, että vaihtoehdon Matlabille pitäisi olla läheinen sovitettaessa syntaksin yhteensopivuutta… jotta useimmat ohjelmat voidaan helposti siirtää (tai - jos mahdollista - tuoda). Olen myös varma, että yhdelläkään vaihtoehdolla ei ole kaikkia Matlabin tarjoamia toimintoja, joten minun on myös tärkeää tietää, mitä eroja toiminnallisuudessa minun on odotettava käytettäessä ehdottamiasi vaihtoehtoja. Merkitys: onko mitään vapaita vaihtoehtoja, joita MATLAB R2013b ei voi tehdä, ja päinvastoin?

Ominaisuuksia täydentäviä mathlab-korvauksia ei ole. Joten odota puuttuvia ominaisuuksia ja heikompaa suorituskykyä. Ja vähemmän kirjastoja.
Matlabilla on paljon ominaisuuksia. Mitä ominaisuuksia käytät? Oletko kokeillut Scilabia, joka pyrkii olemaan ilmainen vaihtoehto Matlabille?
Tätä kysymystä ei pitäisi avata uudelleen, koska vaatimukset ovat edelleen tapa epämääräisiä.
@e-sushi Jos olet valmis maksamaan Matlabista Windowsissa, niin miksi et käytä sitä myös Linuxissa?
@Bernhard Jos haluat vastata [kysymykseesi] (http://softwarerecs.stackexchange.com/questions/194/free-alternatives-to-matlab-that-run-on-linux?noredirect=1#comment954_194), lainaan osa kysymyksestäni näyttää siltä, ​​että olet unohtanut: * "... yritän korvata mahdollisimman suuren osan soveltuvuussovelluksista ** ilmaisilla - ja mahdollisuuksien mukaan avoimen lähdekoodin - vaihtoehdoilla ** ..." * Luulen, että sanon selvästi en ole valmis maksamaan Matlabista (enää).
@e-sushi Ei ole mitään järkeä, että on olemassa avoimen lähdekoodin sovelluksia, jotka korvaavat oikeussovellukset. Sinun tulisi sisällyttää luettelo haluamastasi teknisistä tiedoista.
@Bernhard: "mahdollisimman monta" näyttää olevan hyvin selkeä vaatimus. Onko Linuxissa todella niin paljon Matlab-vaihtoehtoja, jotka kattavat suurimman osan sen ominaisuuksista, että yhden tai kahden valitseminen parhaalla mahdollisella yhteensopivuudella on vaikeaa? Voitteko mainita kymmenen tällaista ohjelmaa?
@SF. Yritätkö saada minut vakuuttamaan, että hän käyttää kaikkia ominaisuuksia? Siinä ei ole järkeä. Hän saattaa tehdä vain joitain tietojen muunnoksia ja piirtää. Siinä tapauksessa muunnin Matlabista Python-koodiksi voisi olla kelvollinen vastaus. Mahdollisilla monilla ei ole mitään järkeä, jos hän käyttää vain muutamia niistä.
@Bernhard Pieni, ystävällinen heads-up meidän ohjeosastoltamme: * "[Milloin ei pitäisi kommentoida?] (Http://softwarerecs.stackexchange.com/help/privileges/comment)… ** Toissijainen keskustelu ** tai keskustelu kiistanalainen asia; käytä sen sijaan [chat] (http://chat.stackexchange.com/);… "*
@e-sushi Olet valinnut väärät osat kommenttini. Pyydän nimenomaisesti kolme kertaa selventämään mitä etsit: http://meta.softwarerecs.stackexchange.com/questions/1/is-it-okay-to-ask-for-alternatives
@Bernhard: Jos et ole huomannut ylivoimaisesti, tähän kysymykseen on jo hyväksytty vastaus. Jotain, mikä tyydytti kysyjää. Se, että joku kykeni antamaan tyydyttävän vastauksen annettujen ohjeiden avulla, on tosiasia, että kysymys oli riittävän selkeä eikä vaadi lisäselvityksiä. Uskotko, että pystyt antamaan ratkaisun paremmin kuin Olli, jos e-sushi vastaa kysymyksiisi? Yleinen yhteensopivuus koko paketissa on yhtä pätevä metri paketin toivottavuudesta kuin mikä tahansa muu riippumatta siitä, mitä mieltä olet.
@SF. Tämä sivusto on yksityisessä betaversiossa. Tavoitteena on muotoilla hyvä esimerkkikysymys. Tämä on huono kysymys sinänsä. Hyväksytyn vastauksen olemassaololla ei ole merkitystä.
@Bernhard: Tämä on mielipiteesi. Mielestäni tämä kysymys on melko hyvä, ja "eniten samanlainen kuin annettu" on täysin selkeä ja hyvin hyväksyttävä suuntaviiva. En todellakaan ymmärrä vihaa. (ja onko hän käyttää kaikkia ominaisuuksia vai ei, on kiistanalaista. Esimerkiksi, olen kirjailija. Minulla on tapana esittää kysymyksiä asioista, joita en koskaan käytä eikä aio käyttää - tarinoissani olevat hahmot tekevät. Jos haluaisin välttää tavaramerkkiongelmia kirjani ja silti hahmoni käyttää todellista ei-abstraktia ohjelmistoa, joka on samanlainen kuin Matlab, ja Linuxissa, esitän saman kysymyksen.
Viisi vastused:
#1
+19
Olli
2014-02-05 07:40:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Linuxissa ei ole yhtä korvaajaa Matlabille. Matlab on todella valtava ohjelmistopaketti, johon kuuluu melko suuri kirjastojen ekosysteemi.

Octave on yksi ilmainen vaihtoehto Matlabille. Sieltä puuttuu melkoisesti ominaisuuksia, mutta kaikki perusasiat ovat olemassa. Olen käyttänyt molempia, mutta on melko vaikeaa antaa hyvää arviota omien tunteitteni perusteella. Tällä sivulla luetellaan pieniä eroja, mutta pääasiassa tapauksia, joissa Octave on parempi kuin Matlab. Todennäköisesti suurin ongelma on, että jotkut toiminnot toimivat eri tavalla, esimerkiksi Boolean -tuotteet ja tyhjien tiedostojen lataaminen. Tämä on tärkeää, koska se vaikeuttaa omien komentosarjojesi siirtämistä odottamattomien asioiden sattuessa.

Omat tunteeni ovat

  • Matlab on paljon kypsempi kuin Octave (ei pitäisi olla yllätys)
  • Matlab on nopeampi (en ei ole empiiristä tietoa tästä, se on vain tunne)
  • Matlab-käyttöliittymä on huomattavasti parempi
  • Kirjastotuki ja verkossa oleva esimerkkikoodi Matlabille ovat korkealaatuisempia kuin Octave.

Tästä huolimatta Octave on ilmainen, ja Matlab maksaa paljon enemmän kuin keskivertokuluttajalla on varaa maksaa.


Sagemath on toinen vaihtoehto, mutta se on toiminnallisuudessa lähempänä Mathematicaa.

Saat lisää tee-se-itse-ratkaisuja katsomalla R, Scilab ja Python. Et saa integroitua all-in-one-pakettia näiden kanssa, ja oppimiskäyrä on melko jyrkkä.

-1: Uskon, että SR: n ohjeet ovat "yksi tuote / vastaus". Muuten äänestykset eivät heijasta uskoa yksittäisiin tuotteisiin, mikä on todellinen asia tässä. Annan +1 äänen puhtaalle oktaavivastaukselle, mutta minulla ei ole mielipidettä SageMathista.
@IraBaxter Voitteko osoittaa minut tähän ohjeeseen?
@IraBaxter Tästä keskustellaan, mutta yksimielisyyttä ei vielä ole.
@TimPost Kiitos heads-upista.
#2
+16
Lyndon White
2014-02-06 20:42:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oktaavi

kuten Olli sanoi, että Ocatave on Matlab-vaihtoehto:

Huomattavat ominaisuudet (jaettu matlabin kanssa):

  • Syntaksi lähes identtinen. Se kuluttaa melkein kaikki m-tiedostot ilman muutoksia. mfile on myös sen oletusmuoto. Syntaksi on niin identtinen, että yliopistoni matlab-kurssi käyttää oktaavia autograderissa, vaikka yksikkö opetetaan kokonaan matlabissa ja siinä mainitaan oktaavi vain kerran ohimenevästi.

  • Korkealaatuinen BLAS kirjastojen integraatio (yleensä uskon, että se on integroitu OpenBlasiin, mutta tämä voi riippua järjestelmästäsi, se voi olla Atlas). BLAS: n, kuten matlabin, vuoksi on paljon tehokkaampaa käyttää vektoritekniikoita (silmukoiden sijaan) - joten hyvä matlab-koodi on silti hyvä oktaavikoodi .

  • Automaattinen monisäikeinen suorituskyky: jos kirjoitat monimutkaisen koodin oktaaviin tai matlabiin ja avaat työkalun nähdäksesi suorittimen kuormituksen, se lataa kaikki ytimesi. Tämä parrellisointi tarkoittaa, että asioiden pitäisi ajaa nopeammin.
  • 3D-kuvaajat, joissa on hiiren vuorovaikutus: Jos luot 3D-kuvaajan, avautuva ikkuna tukee hiiren vuorovaikutusta zoomauksessa, panoroinnissa ja kiertämisessä. / li>

Siellä on myös muutama lisätty ominaisuus , mutta en ole koskaan löytänyt niitä tarpeeksi huomionarvoisia muistaa ne.

Huomattavia ominaisuuksia puuttuu:

  • Kirjastot : Simulinkiä ei ole, eikä monia muita kirjastoja, kuten Signaalinkäsittelytyökaluja, ole olemassa. Mutta on joitain vaihtoehtoja, kuten signaali -paketti
  • GUI-työtila : oktaavityöympäristö on komentorivikuori. Se on toimiva ja käyttää jotain GNU readline -tyyppistä. Kun piirrät kaavion, joka avautuu uuteen ikkunaan, jossa on täydet grafiikat. (kaaviosta). Mutta sivussa ei ole Plot-editoria, tiedostojen tyhjentäjää, muuttujien tutkimista jne. Vain kuori.
Korjaus: Olen äskettäin asentanut Octave 4.2.1 -rakennuksen lähteestä. Jos sinulla on oikeat riippuvuudet, Octavessa on siisti käyttöliittymä. ** Joten Octave ei ole pelkästään kuoriohjelma. **
#3
+9
Ranveer
2014-02-05 17:07:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suosittelisin Scilabia, koska olen käyttänyt sitä ja löytänyt sen olevan kunnollinen avoimen lähdekoodin vaihtoehto MATLAB: lle. Siinä ei ole ammattitaitoisen paketin vankkuutta ja kiillotusta, mutta koska se perustuu MATLAB-kieleen, oppimasi sisältö voidaan siirtää myöhemmin, jos tarpeesi muuttuvat tai jos työskentelet ympäristössä, jossa MATLAB on oletusarvo.

Lainaus Richie Cotton -sivulla pinon ylivuotoon:

Scilab on MATLAB: iin kuin OpenOffice MS Officeen . Toisin sanoen, se ei ole aivan klooni, eikä se ole niin hiottu. Saat suurimman osan MATLABin toiminnoista, ja hinta on paljon miellyttävämpi.

[+1] Onko mitään, mitä voit lisätä syntaksin yhteensopivuudesta Matlabiin (tietääksesi, onko olemassa olevien asioiden siirtäminen Scilabiin helppoa)?
Scilabissa on sisäänrakennettu m-tiedostojen kääntäjä, mikä helpottaa koodisi siirtämistä MATLAB: iin. Lisäksi se on alustojen välinen, ts. Se toimii Windows / Linux / MacOS: n kanssa. No, koska olen käyttänyt vain SCILABia, en voi kertoa sen eduista / haitoista muihin verrattuna, mutta joo, löysin sen melko hyvältä.
Huomaa myös, että Scilab on ollut olemassa jonkin aikaa ja että sitä tukee Ranskan hallitus.
#4
+7
Szabolcs
2014-07-01 22:41:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Katso Julia : http://julialang.org/

Julia on suunniteltu numeeriseen tieteelliseen työhön, mukaan lukien vuorovaikutteinen työ. Siinä on käytettävissä laadukas kannettavan käyttöliittymä, kuten Mathematica ja Sage. Se on luokkansa paras suorituskyky, tutustu etusivun vertailuarvoihin. Se voi kutsua Pythonia, joka avaa sille paljon hyödyllisiä kirjastoja.

Julia on suunniteltu erityisesti helpottamaan siirtymistä MATLAB-käyttäjille. Perussyntaksi on samanlainen. Sen ohjelmointikieli on kuitenkin nykyaikaisempi ja edistyneempi kuin MATLAB: n (esim. Se tukee metaprogrammointia).

Julia on suhteellisen uusi järjestelmä, joten se ei ole yhtä täydellinen kuin muut (R , Octave), mutta sillä on kasvava yhteisö ja se osoittaa paljon lupauksia.

(kuten sanot) Julian merkittävä piirre, joka on erityisen hyvä verrattuna sanaan numpy, on se, että numeeristen operaatioiden syntakse on melkein identtinen Matlabsin kanssa. Siinä määrin, että kun siirrät numeerisia algoritmeja, kopioi ja liitä poikkeusten korjaaminen on elinkelpoista.
#5
+5
Nathaniel M. Beaver
2015-10-14 22:38:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos et tarvitse tarkkaa yhteensopivuutta Matlabin kanssa, Freemat on vaihtoehto.

enter image description here

http: // freemat.sourceforge.net/

Se voi olla melko nopeaa, koska se käyttää LLVM: ää JIT-kääntäjänä.

http: // freemat-blog. blogspot.com/2008/02/why-jit-how-to-jit.html

Freematilla on ollut integroitu käyttöliittymä pidempään kuin Octave, vaikka Octaven käyttöliittymä onkin parantunut.

Tärkein haittapuoli on, että sitä ei ole kehitetty yhtä aktiivisesti kuin Octave; viimeisin julkaisu oli vuonna 2013.

https://www.openhub.net/p/_compare?project_0=FreeMat&project_1=GNU+Octave

Käytin Freematia vuonna 2010 startup-yrityksessä, se vastasi tarpeitamme.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...