Kysymys:
Windows-ohjelma tiedostoa käyttävän ohjelman katseluun
Gibby
2014-02-05 09:31:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun Windows-tietokoneillani poistetaan tai siirretään hakemistoja tai tiedostoja, näyttöön tulee usein virheilmoitus, jossa selitetään, että tätä toimintoa ei voida suorittaa loppuun, koska toinen ohjelma käyttää yhtä tiedostoista.

Onko olemassa ohjelmaa, jonka avulla saan tietylle tiedostolle selvittää, mikä ohjelma sitä käyttää, ja lopettaa kyseisen ohjelman?

Kun käytin MS-Windowsia, huomasin, että tiedoston lukko oli suurimmaksi osaksi Windows Explorerissa. Minusta oli outoa, että Windows Explorer kuvaa itseään toiseksi prosessiksi.
Jonkun on lisättävä vastaus Resource Monitoriin, joka voidaan tuoda esiin helposti tehtävämonitorin suorituskykyvälilehden kautta (ts. Ei mitään ylimääräistä asennettavaa). Sen avulla voit etsiä tiedostonimeä ja löytää prosesseja, joihin on lukittu. Työskentelen juuri nyt, eikä minulla ole aikaa antaa sille ansaittua vastausta.
Miksi kolme vastausta viittaavat Russinovich SysInternals -työkaluihin ja neljäs osa mainosohjelmiin?
Hei Gibby, jos pidit näistä vastauksista hyödyllisiä, merkitse ne hyväksyttyiksi tarkistamalla niiden vieressä oleva rasti. Kiitos!
Kuusi vastused:
#1
+82
Steve Barnes
2014-02-05 13:32:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän säännöllisesti Process Exploreria, (ilmainen Microsoftilta) , jotta voin tehdä tarkalleen mitä pyydät. Voit etsiä mitä ohjelmia / tehtäviä käyttää tiettyä tiedostoa tai hakemiston ja sitten tappaa ohjelman tai ohjelmapuun. Voit jopa löytää DLL: n, jolla tietty tiedosto on lukittu, ja sitten löytää ja tappaa kyseistä DLL: ää käyttävät ohjelmat.

Process Explorer Main Window

Se antaa sinulle myös paljon muuta hyödyllistä tietoa. System Information

Paljon kiitoksia, lopulta tappoi pysyvän ehmsas.txt-tiedoston. Toimii upeasti, minun piti vain löytää hakupainike (se on kiikarin kuvake työkalupalkissa)
@David - Olen iloinen siitä, että olen auttanut tätä, ja se on yksi ensimmäisistä ohjelmista, jotka asennan uuteen Windows-koneeseen.
@SteveBarnes, Onko [Unlockerin vertailu ProcessExploreriin (12 punktia vs. 5 punkkia)] (http://www.emptyloop.com/unlocker/) reilu?
@Pacerier - Ei aivan, vaikka siinä mainitaankin, että muut ohjelmat, kuten Process Explorer, tekevät paljon muita kaipaavia asioita a) Voit pakottaa DLL-purkamisen yksinkertaisesti tappamalla kaikki kyseistä DLL-tiedostoa käyttävät prosessit, b) Voit tuoda jokaisen ohjelman jolla tiedostosi on avoinna ennen tappamista varmistaaksesi, että se on turvallista tappaa - ei puuttuvia säästöjä c) ** En koskaan harkitsisi suositella / käyttää mitään tiedossa olevan haitta- / mainosohjelmia **
@SteveBarnes, Mitä tarkoittaa * piste A *, tarkoittaakö "DLL-lataus" samaa kuin "Force kill"? Sinun on myös tarkennettava * pistettä C *. Onko lukituksen poistaja haittaohjelma?
V: Ei tarkalleen - jos DLL-tiedosto puretaan, kun yksi tai useampi sitä käyttävä ohjelma on edelleen käynnissä, joko se ladataan tai ohjelmasta tulee epävakaa. C: Katso Winterbloodsin vastaus lukituksen avaimen ** asennusohjelmasta **.
#2
+29
Ken Herbert
2014-02-05 09:35:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kokeile Unlockeria.

Se luo tiedoston napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella valikon, joka näyttää luettelon tiedostoa käyttävistä prosesseista, joiden avulla voit irrota sitten prosessi (tai tarvittaessa tappaa se suoraan).

Käytän Unlockeria säännöllisesti auttaakseni poistamaan turvallisesti USB-asemat, jotka haluavat pitää kahvat auki ja usein siitä ei ole apua. Ainoa haittani, jonka olen löytänyt (ja tämä ei ehkä ole ongelma itse Unlockerissa, mutta ohjelmissa, jotka pitävät kahvat auki), on se, että useimmiten prosessin yksinkertainen irrottaminen ei toimi ja minun on tapettava se suoraan. / p>

Vaikka on olemassa useita toimintoja täynnä olevia ohjelmia, jotka voivat suorittaa saman toiminnallisuuden kuin Unlocker, tiedostokäsittelyjen vapauttamiseksi olen havainnut nopeammin ja toimivan johdonmukaisemmin.

Huomaa : Huomaa, että Unlocker sisältää mahdollisesti haitallista mainosohjelmaa asennusprosessissa ja käyttää OpenCandy > asennusmoduulin mainosmoduuli. Jos olet varovainen asennuksen aikana, lue kaikki esitetyt valintaikkunat ja poista valinta kaikesta, mikä ei kuulosta siltä, ​​että se olisi osa Unlockeria, voit helposti välttää kaiken haitallisen asentamisen järjestelmään.

seuraava kuva näyttää valintaikkunan, jonka sain OpenCandy-moduulin tuloksena, jossa olen jo valinnut "Lisäasetukset" ja poistanut valinnan "Asenna Delta-työkalurivi" -valintaruudusta:

Delta Toolbar installer

@DanteTheEgregore Luulin, että vain asennusohjelma näytti mainosohjelmia, ei itse Unlocker-ohjelma. Jos napsautat oikeita painikkeita asennuksen aikana, saatko edelleen mainosohjelmia?
@DanteTheEgregore Kiitos varoituksesta. En rehellisesti tiennyt asennusohjelman mahdollisista haittaohjelmista vasta tänään. En ole koskaan käyttänyt asennusohjelmaa, mutta olen aina purkanut tarvittavat tiedostot suoritettavasta tiedostosta sijoittamaan ne kannettavaan pakettiin. Olen muokannut vastausta osoittaakseni, kuinka vältetään mahdolliset haittaohjelmat asentimessa.
Toimiiko lukituksen avain Windows 8: ssa? Se kertoo minulle "lukituskahvaa ei löydy", vaikka tiedosto olisi auki.
@ValekHalfHeart En ole varma pahoillani, ja minulla ei ole Windows 8 -tietokonetta tarkistamaan se. Sekä virallisella sivustolla että CNET: llä on käyttöjärjestelmä Windows 7: een saakka, mutta muut lataussivustot (mukaan lukien windows8downloads.com) luetteloivat sen Windows 8 -yhteensopivaksi.
#3
+23
laggingreflex
2014-06-03 08:46:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

LockHunter on toinen loistava ilmainen työkalu.

latauslinkki

+1 Sinä voitit minut siihen. Paitsi että se tekee mitä täällä pyydetään, se toimii myös paljon paremmin kuin muut "tiedostojen lukituksen avaimet". Erittäin suositeltavaa. Olen kokeillut niitä, kokeile niitä muutaman kuukauden välein ja tämä on edelleen paras monien vuosien jälkeen
@laggingreflex, Onko [Unlockerin vertailu LockHunteriin (12 punktia vs. 6 punkkia)] (http://www.emptyloop.com/unlocker/) reilu?
@Pacerier Mielenkiintoinen vertailu. Niistä, jotka mielestäni välittäisin vain "Poista DLL" -tarkistuksesta, loput näyttävät minulle triviaalilta. Luulen myös, että taulukko saattaa olla vanhentunut, koska "uudelleenkäynnistyksellä" tulisi tarkistaa, koska LockHunterilla on "Poista seuraavalla käynnistyksellä" -vaihtoehto. Joka tapauksessa tärkein syy siihen, miksi valitsin LockHunterin Unlockerin sijasta, oli se, että Unlocker ei toiminut Windows 8: ssa. En tiedä toimiiko se nyt, mutta latausosassa ei silti mainita Windows 8: ta erikseen.
@laggingreflex, Mitä "Poista DLL" tarkalleen tarkoittaa?
DLL: t ladataan ohjelmien, kuten rundll.exe, kautta, mielestäni se tarkoittaa, että se poistaa ne.
Se purkaa ne, jos tämä on ainoa nykyinen käyttö. Windows pitää kutakin DLL: ää käyttävien prosessien määrän käynnissä ja huuhtelee ne emerystä vasta, kun viimeinen prosessi poistuu.
#4
+13
Journeyman Geek
2014-02-08 11:26:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pienellä hienosäädöllä sysinternalsin prosessimonitori tekisi tämän. Ainoa todellinen asia on valtava tietomäärä - sinun odotetaan käyttävän suodattimia, mutta päädyin yksinkertaisesti rajoittamaan näytetyt tiedot tiedostojärjestelmän toimintaan ja näen, mikä ohjelma käyttää sitä etsimällä tarkkaa tiedostonimeä (Tässä tapaus, test.text).

Kuten minkä tahansa sysinternals-ohjelmiston tavoin, sen pieni, kannettava ja tekee juuri sen, mitä tinassa sanotaan - sillä ei kirjaimellisesti ole muita ominaisuuksia kuin tiedostojärjestelmän, rekisterin valvominen , verkko- ja prosessitoiminta. Kun otetaan huomioon sen tarvitsema käyttöoikeustaso, se on suoritettava järjestelmänvalvojana / UAC-eskaloituna.

Se ei anna sinun avata tiedostoa suoraan, mutta se osoittaa, että wnat käyttää sitä, ja sinä voi tappaa ylätason prosessin oikein lukituksen kumoamiseksi.

enter image description here

voisitko lisätä yksityiskohtia tämän työkalun muista ominaisuuksista? Miksi pidit siitä hyödyllisenä, mitkä ovat mahdolliset haittapuolet jne.?
Tämä työkalu oli mahtava, kun prosessi kuoli, koska tiedostoa ei löydy. En voinut selvittää, mitä tiedostoa se etsii ilman tätä (esim. Prosessinhallinta tai resurssimonitori näyttää tiedostot, joihin prosessi on lukittu, ei tiedostoja, joita prosessi ei löytänyt). Tämän avulla se oli melko helppo ratkaista, koska se kirjasi todellisen yrityksen paikantaa tiedosto. Kun tiesin, mitä tiedostoa se ei löytänyt, voisin korjata ongelman.
#5
+11
n611x007
2014-04-17 11:25:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

kahva on Microsoftin isännöimä komentorivityökalu, joka tekee juuri sen. Sen on kirjoittanut Sysinternals, jonka nyt omistaa Microsoft. Voit antaa sille tiedoston tai hakemiston nimen (tai minkä tahansa " kahvan") ja se tulostaa ohjelman exe: n ja prosessin tunnuksen (PID). Voit antaa sille osittaiset tiedostonimet eli. "fragmentit".

Peruskäyttö:

  kahva c: \ movie.mp4  

tulostaisi otsikon ja sitten jotain sellaista kuin

  vlc.exe pid: 1256 type: File 1EC: c: \ movie.mp4  

Käyttö tulostetaan kahva -h

Kätevä tapa käyttää sitä on luetella tiedostot, jotka ovat auki kynäasemalla. Jos kynänne on D: , voit ajaa handle D: ja se tulostaa, mitkä ohjelmat käyttävät asemaanne ja mitä tiedostoa.


komentosarjat

Ensimmäinen käyttö pyytää käyttöliittymää käyttöliittymälle. Aikaisemmin oli -accepteula -parametri, joka ei tunnu toimivan kaikkien viimeaikaisten versioiden kanssa. Arvo tallennetaan dword HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Sysinternals \ Handle \ EulaAccepted -kansioon. Sinulla voi olla sama vaikutus kuin hyväksymällä lisäämällä

  REG ADD "HKCU \ Software \ Sysinternals \ Handle" / v EulaAccepted / t REG_DWORD / d 1 / f  

Microsoftin sivustolla on monia muita mielenkiintoisia sysinternals -apuohjelmia.

päivä, jolloin saisin [386] (https://fi.wikipedia.org/wiki/Intel_80386) pisteitä. nähdään 80386!
#6
  0
Navin
2018-09-20 01:27:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Process Hacker tekee sen:

Ominaisuudet
- Yksityiskohtainen yleiskatsaus järjestelmän toiminnasta korostamalla.
- Kaavioiden ja tilastojen avulla voit nopeasti jäljittää resurssikoneet ja karanneet prosessit .
- Etkö voi muokata tai poistaa tiedostoa? Selvitä, mitkä prosessit käyttävät tiedostoa.
- Katso, millä ohjelmilla on aktiiviset verkkoyhteydet, ja sulje ne tarvittaessa.
- Hanki reaaliaikaisia ​​tietoja levyn käytöstä.
- Tarkastele yksityiskohtaista pinoa jäljet ​​kernel-mode-, WOW64- ja .NET-tuella.
- Mene palvelujen.msc ulkopuolelle: luo, muokkaa ja hallitse palveluita.
- Pieni, kannettava eikä asennusta tarvita.
- 100% ilmainen ohjelmisto ( GPL v3)

https://github.com/processhacker/processhackerTämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...