Kysymys:
Mikä on hyvä LaTeX-editori opinnäytetyön kirjoittamiseen?
Olli
2014-02-05 05:35:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kirjoitan diplomityöni lateksilla (teknisen tekstin osalta se on paljon helpompaa kuin Word). LaTeXin kirjoittaminen editoriin ja sitten PDF-tiedoston manuaalinen kääntäminen esikatselua varten on kuitenkin melko hidasta ja hankalaa.

Onko OS X: lle hyvä LaTeX-editori, joka:

 • näyttää aina uusin PDF (päivittää sen automaattisesti käännöksen jälkeen)
 • Tarjoaa automaattisen täydennyksen lateksikomennoille (esimerkiksi \ textbf {} lihavoidulle tekstille). Saattaa jopa näyttää joitain ohjeviestejä niille.
 • On mieluiten vähintään jokin BibTeX (viitteet) -tuki: automaattinen täydennys viitteiden nimille. BibTeX: n automaattinen kääntäminen aina, kun jotain muuttuu (uusia merkintöjä tai viitteitä lisättiin), on melko hyödyllistä.
 • Näyttää mieluiten virheitä (virheellinen syntaksia, puuttuu } jne.) Reaaliajassa eikä polkumyynnillä LaTeX-lähtö, jossa on virheitä valtavan määrän muiden viestien joukossa.
Oletko nähnyt: http://tex.stackexchange.com/questions/339/latex-editors-idesIt on 39 yksityiskohtaista merkintää
Kymmenen vastused:
#1
+18
arjan
2014-02-05 06:44:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ehdotan Texworksia. Käytän sitä Ubuntussa, mutta se on saatavana myös OSX: lle ja Windowsille. Alustojen välinen yhteensopivuus on aina plus.

 • Kun painat vihreää "Typeset" -painiketta, se päivittää PDF: n, joka näkyy koodin vieressä (erillisessä ikkunassa voit sijoittaa sinä itse). (Saatat joutua suorittamaan sen kahdesti, koska BibTeX-tiedosto on (uudelleen) koottu erikseen).

 • Tarjoaa automaattisen täydennyksen sarkainnäppäimen avulla.

 • Siinä ei ole alkuperäistä BibTeX-automaattista täydennystä, mutta menin vain etsimään ja löysin komentosarjan, jonka voit lisätä Texworksiin, jotta se toimisi: Texworks-scripts automaattinen täydennys. En ole vielä käyttänyt sitä, mutta yritän kokeilla tätä. Se on esitetty täällä.

 • Siinä ei kuitenkaan ole reaaliaikaisia ​​virheilmoituksia. Siinä on tietysti syntaksikorostus, jonka pitäisi estää useimmat syntaksivirheet. Voit myös siirtyä virheiden välilehden virheestä vastaavalle lähteen riville.

Toinen mukava ominaisuus on 'Automaattisen seurannan tarkennus', joka tekee pdf-näkymästä. vastaa missä kohdistin on lähteessä; voit myös 'hypätä lähteeseen' pdf-tiedostosta.

En tiedä OSX-ohjelmistomaisemaa, joten siellä voi tietysti olla parempia vaihtoehtoja, joista en tiedä.

Syntaksin korostus on melkein yhtä hyvä kuin varoitukset - yleensä ongelmat liittyvät puuttuviin / väärin sijoitettuihin lainauksiin tai sulkeisiin.
#2
+7
Gilles 'SO- stop being evil'
2014-02-05 08:32:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Emacs (makropaketin AUCTeX kanssa) on hyvä LaTeX-editori.

Voit kääntää asiakirjan uudelleen painamalla Ctrl kbd> + C Ctrl + C Enter (voit määrittää yhden näppäimen pikakuvakkeen, jos haluat). Kaikki nykyaikaiset PDF-katsojat lataavat PDF-tiedoston automaattisesti uudelleen, kun se muuttuu. En ole perehtynyt PSX: ään, mutta näyttää, että Skim toimii paremmin kuin sisäänrakennettu PDF-katseluohjelma, mukaan lukien pdfsync-tuki (napsauta PDF-tiedostoa ja pääse vastaavaan lähteeseen) tai päinvastoin).

Jos on kokoamisvirhe, siirry kohtaan Ctrl + C ` vastaava lähteen sijainti.

preview-latex: n avulla voit jopa renderöidä tekstikatkelmia suoraan Emacsin sisällä.

Emacs täydentää komento- ja ympäristönimet sekä BibTeX: n. viitteet ja syntaksin korostus. Se tukee monia yleisiä tyylitiedostoja ja voi jäsentää muita tyylitiedostoja.

#3
+7
Ranveer
2014-02-05 14:00:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suosittelisin TexMakeria. Yhden näppäimen painalluksella ja hyvännäköisellä / intuitiivisella käyttöliittymällä TexMaker on ohjelmisto sinulle. Lisäksi ohjattu toiminto on todella hyödyllinen.

Texmaker sisältää ohjattuja toimintoja seuraaviin tehtäviin:

 • Luo uusi asiakirja tai kirjain tai taulukkomuotoinen ympäristö.
 • Luo taulukoita, taulukkoja, kuvioita ympäristöissä ja niin edelleen.
 • Vie LaTeX-dokumentti TeX4ht: n kautta (HTML- tai ODT-muoto).

Se on alustojen välinen ja integroitu PDF-katseluohjelma.

Sen PDF Viewer on myös hieno, koska voit siirtyä koodista oikeaan paikkaan pdf-muodossa ja päinvastoin.
Käytin kerran Texmakeria, mutta sillä on huono IO-hallinta. Tietokoneeni kaatui (ei Texmakerin takia) ja uudelleenkäynnistyksen jälkeen koko tiedostosisältö oli kadonnut, vaikka olin tallentanut sen (Texmakerin takia).
@palsch, joka on outoa, olen käyttänyt sitä vuosia eikä ole kohdannut tällaista ongelmaa aiemmin: /
#4
+7
Chris Travers
2014-02-07 09:09:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Opinnäytetyössä tai missä tahansa muussa suuressa, monimutkaisessa asiakirjassa haluan käyttää lähestymistapaa kuin ohjelmistoa. Tämä tarkoittaa yleensä:

 1. Teksti- (.tex) ja esitystiedostot (.sty) ovat erilliset.
 2. Tekstini on jaettu pienempiin paloihin helpottamiseksi navigointia ja muokkaamista. .
 3. Minulla on todennäköisesti "selkäranka" .tex-tiedosto, joka sisältää kappaleet järjestyksessä (kappaleittain jne.). Kappaleisiin voi sisältyä muita alaosia esimerkiksi piirroksiin tai kaavioihin.

Näin kirjoitin ja suunnittelin kirjani. Näin teen liiketoimintasuunnitelmia. Se toimii hyvin. Suurin haitta on, että edellä käsitellyt toimittajat eivät auta sinua niin paljon, koska ne on yleensä suunniteltu yksinkertaisemmille, lyhyemmille, vähemmän monimutkaisille ja itsenäisemmille asiakirjoille. Loppujen lopuksi suurin osa .tex-tiedostoistani eivät sisällä otsikkotietoja (mukaan lukien käytettävät paketit), koska ne määritetään runkoasiakirjassa.

Tässä siis luettelo työkaluistani tätä varten. YMMV, mutta jos olet yleisesti perehtynyt ohjelmistokehitykseen, saatat löytää tämän helpommaksi ja nopeammaksi kuin yllä olevat vaihtoehdot.

 1. VIM pääeditorina. Huomaa, että siinä on komentotulkki, jota voidaan käyttää pdf: n uudelleenrakentamiseen.
 2. svn lähdekoodien hallintaan (git toimisi yhtä hyvin).
 3. Minun on tiedetty rakentavan tehokkaasti LaTeX: n alkuperäisten koontitiedostojen määrä, jotta voin valita muodon, jonka haluan luoda, jos tarvitsen erilaisia ​​muotoja luonnoksille, julkaisuille jne. Tein tämän kirjani yhteydessä.

Etu Tähän lähestymistapaan on se, että se antaa sinulle suhteellisen häiriötekijöiden vapaan ja silti erittäin tehokkaan ympäristön PDF-tiedostojen rakentamiseen, varsinkin kun sisältö on monimutkaista ja haluat pitää asiat eriteltyinä muokkaamisen helpottamiseksi.

Vastaavasti tässä spirit Texlipse näyttää mielenkiintoiselta.

Harkitse VIM: n tekemisestä Makefile ja vain `: make` :)
joo, mutta jotta voisin tehdä mitä sinun tarvitsee tehdä, minun olisi todennäköisesti tehtävä joka tapauksessa LaTeX-tiedostolla. Kun minulla on LaTeX-tiedosto, joka pystyy käsittelemään rakennusajan tulostusmuotomäärityksiä, sen liittäminen make-muotoon on tavallaan tarpeeton ;-).
#5
+6
Jonathan
2014-02-15 18:26:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen asentanut Texpad (19,99 dollaria) jonkin aikaa sitten ja rakastan sitä todella. Se on natiivi Cocoa-sovellus, joten se toimii paljon sujuvammin kuin useimmat Java-sovellukset. Heillä on Mac-sovellus, jota käytän enimmäkseen, mutta siellä on myös yleinen iOS-sovellus, joten voit työskennellä jopa iPadilla tai iPhonella tien päällä. Molemmat sovellukset tarjoavat tukea omalle maksulliselle pilvipalvelulle asiakirjojen synkronoimiseksi ja jakamiseksi, mutta myös Dropboxia tuetaan (iOS-sovelluksessa).

Texpad Mac application

 • Kirjoittaminen voidaan tehdä napsauttamalla valikkorivin "Kirjasin" -painiketta tai painamalla ⌘L . Lisäksi voit ottaa käyttöön automaattisen kirjoittamisen, joka suoritetaan, kun keskeytät kirjoittamisen.
 • Useimmille LaTeX-komennoille ja paketeille on automaattinen täydennys ( \ usepackage { -kentän kirjoittamisen jälkeen). Joidenkin komentojen kohdalla näytetään ohjeviesti. (Esimerkiksi komennot, kuten \ Omega , näyttävät suuren merkin esikatselun, josta pidän erittäin hyödyllisenä.) Myös \ end {} -tunnisteet lisätään automaattisesti kirjoittamisen jälkeen. \ begin {} -tagi.
 • Se tukee BibTeX: ää. En ole käyttänyt sitä vähään aikaan, mutta muistan, että se toimi, kun minun piti käyttää sitä.
 • Virheitä ei näytetä, kun automaattinen kirjoitus tapahtuu. Manuaalisesti kirjoitettaessa näytetään kuitenkin luettelo virheistä. Kun napsautat virhettä, editori keskittyy virheen riviin.

Rakastan enimmäkseen tätä sovellusta, koska se toimii erittäin sujuvasti Macissa (koska se on natiivisovellus). Yksi toinen mahtava ominaisuus on, että voit napsauttaa käännettyä PDF-tiedostoa (näkyy ikkunan oikeassa puoliskossa), ja editori keskittyy kyseiseen tiettyyn tekstiin / sisältöön. Joten ei enää tarvitse etsiä jonkin lähdettä, napsauta vain käännetyn asiakirjan asianomaista osaa ja pääset sinne.

(Kuvakaappaus tuntuu hieman sotkuiselta pienen ikkunaleveyden takia, mutta se on vain tehtävä se sopii paremmin tähän viestiin.)

#6
+5
ConfusedStack
2014-02-10 06:55:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tutustu LyX .

Se on alustojen välinen, avoimen lähdekoodin LaTeX-asiakirjaprosessori, joka:

 1. Voidaan tehdä päivittämään / päivittämään.
 2. Ei vain automaattinen täydennys, vaan se myös kirjoittaa kaikki LaTeX-komennot. Voit silti muokata niitä suoraan.
 3. Voi käsitellä viitteitä automaattisesti. Tutustu joihinkin valmiisiin malleihin.
 4. Se varoittaa virheistä ja antaa ohjeita niiden korjaamisesta.

Virallisella verkkosivustolla:

"LyX on asiakirjaprosessori, joka kannustaa lähestymistapaa kirjoittamiseen asiakirjojen rakenteen (WYSIWYM) eikä pelkästään niiden ulkonäön (WYSIWYG) perusteella." ...

"LyX on tarkoitettu ihmisille, jotka haluavat kirjoituksensa näyttävän hyvältä heti laatikosta. Ei enää loputonta leikkaamista muotoilun yksityiskohdilla," sormenmaalaus "kirjasinominaisuuksilla tai etenemistä sivun rajojen kanssa. Kirjoitat vain. Näytöllä LyX näyttää siltä kuin mikä tahansa tekstinkäsittelyohjelma; sen painettu tulos - tai runsaasti ristiviitattu PDF, yhtä helposti tuotettu - ei näytä olevan mitään muuta. "

Mitä näet :

Lyx UI

Esitetään muodossa:

Operators with Limits

#7
+4
Michiel
2014-02-05 13:01:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mielestäni Kile on hyvä vaihtoehto sinulle. Se toimii kaikilla kolmella pääkäyttöjärjestelmällä (Windows, Mac ja Linux), ja kokemukseni mukaan Linux- ja Windows-versiot ovat yhtä hyvät, joten odotan saman Mac-versiolle.

 • Päivitetään PDF on automaattinen uudelleenkäännöksen jälkeen Alt-6 : n kanssa (jos PDF on edelleen auki) tai voit saada uuden PDF-tiedoston ponnahdusikkunaan kääntämisen jälkeen Alt-1
 • Automaattisen täydennyksen ehdotukset annetaan kelluvassa laatikossa lähellä kohdistinta, ja ne voidaan valita -välilehdellä
 • Jos lataat .tex- ja .bib-tiedostot yhteen projektissa , mikä on älykkäin tapa työskennellä, olet täydentänyt viitenimet automaattisesti. BibTeX-kääntäminen ei ole ehdottomasti automaattista, mutta voit asettaa "QuickBuild" -luettelon, joka tekee esimerkiksi Latex-Bibtex-Latex-Latexin yhdellä näppäimen painalluksella ja ohittaa kaikki komennot, joita ei tarvita, koska mikään ei muuttunut viimeinen kokoelma.
 • Syntaksi-korostus on vakiona ja voit asettaa kokoelman siirtymään automaattisesti virheen viivalle, mikä auttaa myös virheenkorjauksessa.

Käytän Kile melkein päivittäin kirjoittamaan tieteellisiä artikkeleita, ja tärkeimmät syyt ovat yllättävän lähellä pyytämiäsi ominaisuuksia. Yksi asia, joka on minulle tärkeä asia, on käyttöjärjestelmien välinen yhteensopivuus. Työssäni on Linux ja kotona Windows ja haluan, ettei minun tarvitse vaihtaa ohjelmaa kirjoittaessani eri tietokoneilleni. Lisäksi Kilessä on sanamääritysvaihtoehto, joka pystyy laskemaan todelliset sanat, lateksikomennot ja kommentit erikseen. Tämä on melko kätevää, kun tekstisi sanamäärä on rajallinen.

#8
+4
Irgendw Pointer
2014-02-05 13:55:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän TexStudiota.

 • Sen etuna on luoda asiakirja napsauttamalla vain yhtä painiketta ">>". Siinä on integroitu PDF-katseluohjelma. Se muistaa tavan, jolla käännät Latex-asiakirjan, ja tekee sen niin usein kuin on tarpeen kaiken kääntämisen suorittamiseksi.
 • Se sisältää automaattisen täydennyksen toiminnot Latex-komennoille ja automaattisen täydennyksen Bibtex-tuen.
 • Kohokohtaominaisuus on kaavaeditori. Voit kirjoittaa kaavan hiirellä tekstityynylle ja se muuntaa sen Latex-kaavaksi. Siksi hyvä työkalu.
 • Oikeinkirjoituksen tarkistus sisältyy

TexStudio UI

Miksi oikeinkirjoituksen tarkistus näyttää korostavan kaikki kuvakaappauksen sanat? Väärä kieli? Ja valittaa oikoluku todella myös Latex-vaihtoehdoista? (esimerkiksi "ansmath" / "anssymb")
#9
+2
Rafael Winterhalter
2014-02-16 06:36:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Valitsemani OS X Latex -editori on aina ollut TeXShop. Kirjoitin useita artikkeleita tällä työkalulla ja minusta se oli helpompaa kuin muut suosittelemani toimittajat, joita kokeilin, kuten esimerkiksi Kile, jota myös täällä suositeltiin.

TeXShop on melko yksinkertainen editori käyttöliittymänsä kannalta. Se ei yritä piilottaa lateksia sinulta saadaksesi sinulle mitä näet mitä saat kokemuksen, kuten esimerkiksi LyX, mikä on toinen suositus, joka sinulle on annettu tällä sivustolla. Mielestäni haluat kuitenkin käyttää Latexiä, koska haluat ensinnäkin hallita dokumenttiasi deklaratiivisemmin, muuten käyttäisit Wordin kaltaista editoria, joten tämä on hyvä asia. Sen sijaan se näyttää sinulle renderoidun tiedoston jatkuvan esikatselun toisessa ikkunassa, joka päivitetään, kun käännät.

TeXShop toimittaa kaiken tarvitsemasi. Tavallisille komennoille on automaattinen täydennys, se korostaa virheitä ja auttaa aaltosulkeissa ja integroituu hienosti Bibtexiin.

Huomaa, että TeXShop toimii vain Mac OS: ssä.

TeXShop UI with an export of a PDF

#10
  0
kenorb
2015-10-07 13:50:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lisäksi sinulla on seuraavat vaihtoehdot:

 • TextMate

  Sillä on upea tiedostojen käsittelyn tuki , upeita pikakuvakkeita, katkelmia, joissa on määriteltävät entiteetit, jotka voidaan välilehdellä, joukko upeita värimalleja ja upeita muokkauskimppuja. Sen mukana tulee jo sellaisia ​​asioita, kuten C, Java, Python, LaTeX ja Subversion superkäyttäjä .

 • Archimedes

  Archimedes on täysin varustettu pelkkäteksti- ja Markdown-editori. Se sisältää nopean syntaksikorostimen ja tarjoaa kätevät pikanäppäimet yleisiin toimintoihin, kuten kuvien ja linkkien lisäämiseen. Täydellisen Markdown-tuen ansiosta Archimedes tekee asiakirjojen muotoilusta ja jäsentämisestä tyylikkään ja helpon.

 • MacTex

 • LaTeX: n muokkaaminen AquamacsillaTämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...