Kysymys:
Mitä ohjelmistoja voin käyttää Internet-yhteyden laadun seuraamiseen?
Tim Post
2014-02-05 15:47:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on viime aikoina ollut paljon ongelmia molempien Internet-palveluntarjoajieni kanssa, ja haluaisin alkaa seurata ja piirtää Internet-yhteyksien laatua. Lopullinen tavoitteeni on pystyä tuottamaan kaavioita ja tietoja, jotka voin viedä Internet-palveluntarjoajani auttamaan heitä kaventamaan ongelmaa.

Haluaisin jotain, joka toimii hyvin taustalla Windows 7, jossa on kätevä tehtäväpalkin kuvake, jolla voin selata kerättyjä tietoja ja muuttaa ohjelman kokoonpanoa tarpeen mukaan. Haluan kerätä seuraavan tyyppisiä tietoja:

 • Pingaa määrittelemilleni eri isännöille
 • Aika, joka kuluu HTTP-pyynnön täyttämiseen useille määrittelemilleni koneille
 • Kuinka kauan kestää 1 Mt: n tiedoston lataaminen ajoittain (jotta saat karkean arvion nopeudesta)

Aikaleimat ovat tietysti kriittisiä lokitiedoissa . Kuvittelen voivani luoda kaavioita, jotka ovat samanlaisia ​​kuin Cacti-verkkomonitori tuottaa.

Minulla on jotain, joka valvoo WiFi-yhteyksien laatua, Xirrus WiFi -tarkastaja ja seuralainen työpöytä -gadget, mutta tämä mittaa vain reitittimestä koneeseen tulevan signaalin laatua, ja tiedot eivät helposti jatku. Silti se havainnollistaa sellaista käyttöliittymää, jota toivon.

Onko jotain sopivaa tai lähellä tämän kriteerin täyttämistä?

Sen lisäksi, että kirjoitat eräajotiedoston tarvittavien toimintojen tekemiseksi ja sen aikatauluttamiseksi, en tiedä, että on olemassa yksi ainoa ratkaisu. Voisin myös olla täynnä paskaa, koska en tunne Windowsin erätiedostoja.
Oletko harkinnut keräämistä ja ehkä jopa visualisointia reitittimessä? Se, onko tämä mahdollista, riippuu paljon reitittimen mallista.
@Gilles Toivon voivani. Yksi yhteys tarjoaa minulle oman reitittimen / modeemin yhdistelmäyksikön (poikkeuksellisen mahtavalla WiFi: llä, se on mukava yksikkö) .. vain ei voi hakkeroida valitettavasti. Voisin käyttää omiani ja vain kohdella heitä kuin yhdyskäytävää, mutta se lisää toisen hypyn, ja minun pitäisi kuunnella samaa WiFi-tehoa.
@TimPost, Mitä tarkoitat sanalla * "1 Mt: n lataaminen tietyin väliajoin" *? Tarkoitatko tämän tiedoston ennalta määrittelemääsi? Ja mitä suunnitelmia on tehdä ero puolellasi olevan ongelman ja isäntäpalvelimissa olevan ongelman välillä, joita käytät?
Kaksi vastused:
#1
+29
Olli
2014-02-05 20:41:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tupakointi ( esittely) tekee kaiken. Tähän sisältyy kuitenkin useita varoituksia. Tämä ei ole Windows-käyttöjärjestelmän ulkopuolinen ratkaisu . En ole testannut tätä Windowsissa, mutta käytän Smokepingiä täsmälleen samaan asiaan. Välttääksesi asennuksen Windowsiin, katso tämän viestin alaosaa.

 • Se on tarkoitettu unix-pohjaisiin järjestelmiin, joten sen asentaminen Windowsiin ei ole helppoa
 • GUI: ta ei ole. Kaikki määritykset menevät määritystiedostoon.
 • Tulos tulee käyttää verkkopalvelimen / selaimen kautta. Verkkopalvelin aiheuttaa ylimääräisiä yleiskustannuksia.
 • Asennuskomentosarja tukee vain tupakointia 2.2.4, joka on jo 7 vuotta vanha.
  • Mutta tupakointia ei päivitetä todella usein, seitsemänvuotias versio on periaatteessa ominaisuuksien täydellinen
  • Asennuskoodin ja korjaustiedostojen muokkaaminen uudemmalle versiolle pitäisi olla helppoa. / li>

  Tämä vanha ja todennäköisesti vanhentunut blogikirjoitus tarjoaa Windowsin asennusohjeet, joihin viitataan nopeasti alla. Edellyttää asennusohjelman / korjaustiedoston lataamista, mikä saattaa kadota. Korjausjoukko muuttaa Unix-polut Windows-poluiksi.

  1. Asenna perl
  2. Asenna verkkopalvelin, esimerkiksi wamp
  3. Määritä cgi-bin -tuki verkkopalvelimellesi
  4. Lataa tämä asennusohjelma / korjaustiedosto
  5. pura ja suorita perl install \ n \ patch.pl . Lataa tupakointi- ja korjaustiedostot Windows-tuelle.

  Seuraavat vaiheet ovat peräisin tästä blogiviestistä:

  1. Testaa se suorittamalla C: \ smokeping-2.2.4 \ bin \ smokeping.pl kohdassa cmd.exe
  2. Odota 15 minuuttia, kun tupakoitava pingaa ennalta määritettyjä kohteita.
  3. Yritä avata http://127.0.0.1/cgi-bin/smokeping.pl
  4. Määritä automaattinen käynnistys: lisää ajoitettu tehtävä samalle komennolle ja mahdollisuus suorittaa se jokaisessa käynnistyksessä.
  5. Muokkaa C: \ smokeping-2.2.4 \ etc \ config.dist kokoonpanosi mukaan. Aloita tupakointi uudelleen muutosten jälkeen.

  Määriteltyjen kohteiden pingaamista tuetaan oletusarvoisesti. Http-pyyntöjä varten on EchoPingHttp.


  Vaihtoehtoisesti voit asentaa Linuxin virtuaalikoneeseen. Asenna esimerkiksi Debian ilman graafista ympäristöä VirtualBoxiin. Levyn käyttö on todella konservatiivista (oletusarvoisesti noin 3 Mt / kohde / koetin, yhden vuoden historia). Muistin kannalta 256 Mt riittää helposti, jos et aio suorittaa mitään muuta. Tämän lähestymistavan etuna on uusimman version saaminen ja tupakoinnin ja asennus / määritysongelmien korjaamisen välttäminen.

  Asennus Debianissa:

   sudo apt-get install smokepingsudo vi / etc /smokeping/config.d/Targetssudo /etc/init.d/smokeping reload 

  Oletuksena tupakointi on käytettävissä osoitteessa http: // virtual_machine_ip / cgi-bin / smokeping. cgi (korvaa virtual_machine_ip virtuaalikoneesi IP-osoitteella). Huomaa, että oletuksena voit muodostaa yhteyden VirtualBox-koneisiin vain pääkäyttöjärjestelmästä, ei toisesta tietokoneesta.

  Vielä yksi vaihtoehto on ostaa Raspberry PI (30 € / 25 $). ja juokse tupakoimalla sitä. Huomaa, että tietokantatiedostojen ( Round Robin Database, RRD) siirtäminen eri prosessoriarkkitehtuuriin on kaukana yksinkertaisesta. Jos et halua menettää historiaa, sinun ei tarvitse huolehtia tästä.

Tämän tekeminen Virtual Boxin kautta ei koskaan tullut mieleeni, kokeilen tätä tänään. Mielestäni se asennetaan yksinkertaisesti Debianiin.
Palatakseni vähän myöhemmin, tämä toimii loistavasti VirtualBoxin avulla. Virtuaalisovittimien avulla noutamasi menetys / viive on melko vähäinen. Itse virtuaalikoneella voi olla hyvin pieni jalanjälki, ja se voi palvella myös muita toimintoja (FTP-kauppa, paikallinen DNS jne.). Silti on olemassa melko tyhjä paikka, jonka Windows-sovellus voisi ajatella täyttävän, jos joku loisi sen.
#2
  0
Max
2017-03-18 17:17:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mac

PeakHour
Näyttää mielenkiintoiselta, vaikka sitä ei ole testattu:
https://peakhourapp.com/

Windows

ISP-näyttö
Aloitettu, tarjoaa keskimääräiset alas / ylös-nopeudet + ping, puuttuu graafinen kyky visualisoida tuloksia ajan myötä.
http://ispmonitor.be/software/Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...