Kysymys:
Vaihtoehto Microsoft Office for Linuxille?
Olli
2014-02-05 08:18:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Microsoft Office on suhteellisen kallis eikä toimi Linuxissa liian hyvin.

Siellä on ainakin

Ja pilvessä

 • Google-dokumentit (Google Drive)
 • Office365

Saan joitain MS Office -palvelimella luotuja tiedostoja muilta, mutta ne eivät ole monimutkaisia. Lisäksi pieni muotoilun rikkominen on sallittua, koska tiedostot on tarkoitettu ensisijaisesti tietojen välittämiseen, ei niiden esittämiselle esim. Maksavalle asiakkaalle parhaassa mahdollisessa muodossa. Mahdollisuus sekä avata että viedä MS Office -yhteensopiviin tiedostoihin on kuitenkin välttämätöntä. Normaalisti työskenteleminen eri formaatissa on kunnossa.

Tämän lisäksi minulla ei ole erityisiä ominaisuusvaatimuksia. Etsin suosituksia toimisto-ohjelmistoihin (tässä tapauksessa tekstinkäsittelyohjelma, laskentataulukot, diat) Linuxiin. En todellakaan tarvitse jokaista kelloa ja pilliä, joita MS Office tarjoaa.

Pikemminkin ärsyttävästi, paras MS-toimistotiedostojen renderointi, jonka olen nähnyt, on Androidin ja kromien pikatoimisto. Teknisesti ei oikea Linux, mutta se saattaa olla syytä harkita joissakin tapauksissa.
Jos käsittelet vain `docx`-tiedostoja, muunna ne sitten toiseen muotoon [pandoc] -toiminnolla (https://pandoc.org/) (` tex`, `odt`,` rtf`, `txt`,` markdown` jne.: annat sen) edestakaisin voi olla vaihtoehto.
Yhdeksän vastused:
#1
+18
Chris Travers
2014-02-05 19:15:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mielestäni ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, on arvioida, miten käytät Officea ja mitä sinun on tehtävä. Minusta toimistosovelluksissa tarvitsemani on hienovaraisesti ja ärsyttävästi erilainen Linuxissa kuin Windowsissa, ja monet alustojen väliset lähestymistavat eivät leikkaa sitä. Tämä voi olla osittain tekemistä asioiden kanssa, joita teen laskentataulukoiden ja vastaavien kanssa, mutta se on jotain ajateltavaa.

Yleensä sinulla on yksi kahdesta strategiasta tämän toteuttamiseksi. Monet ihmiset (myös minä) käyttävät molempia.

Yleensä LibreOffice ja OpenOffice ovat kohtuullisen vertailukelpoisia. Nämä vievät sinut suurimmaksi osaksi perusaineistoa. Täydellinen yhteensopivuus ei ole koskaan mahdollista, mutta yksinkertaisissa asiakirjoissa sinulla ei pitäisi olla ongelmaa.

Siellä missä ylität yksinkertaiset tapaukset, sinun on kuitenkin tehtävä enemmän tutkimusta ja missä työkaluvalintasi voivat muuttua . Henkilökohtaisesti, koska teen paljon LaTeX: n kanssa, mielestäni useimmat tekstinkäsittelyohjelmat ja taulukkolaskentaohjelmistot ovat suhteellisen riittämättömiä muille kuin yrityskirjeille. Käytän myös Gnumericia melko vähän taulukkona, koska sillä on LaTeX-vientiasetus. Pohjimmiltaan laskentataulukko on pieni pala muita asioita, joita yleensä teet, ja kuinka tämä kaikki sopii yhteen, on tärkeää. Vastaavasti mielestäni Abiword on erittäin hyödyllinen kevyissä tekstinkäsittelytehtävissä (mukaan lukien yksinkertaisten MS Office -dokumenttien lukeminen / kirjoittaminen).

Joten suosittelen, että aloitan LibreOffice- tai OpenOffice-ohjelmilla (valitse valinta) ja sitten arvioi mitä tarvitset ja mitä muita työkaluja sinun on lisättävä tarpeidesi täyttämiseksi.

Minun on lisättävä LibreOffice ja Google Docs ajoittain online-DOCX-muuntosivustoilla. Tietenkään tämä ei ole toivottavaa omistetuille tiedoille.
Hmm, jos luin tämän oikein, se antaa vain yleisiä ohjeita eri tuotteiden arvioimiseksi, ei suosituksia. Paitsi että LibreOffice * tai * OpenOffice saattavat olla hyviä.
Olli: Kaksi pistettä: 1. OpenOffice ja LibreOffice ovat lähinnä aiot päästä MS Officeen Linuxilla. Joten siitä on aloitettava (suositus). 2. Nämä eivät välttämättä vastaa tarpeitasi, joten joitain ohjeita uusien sovellusten etsimiseen tarvitset niitä. Toinen osa on enemmän varoitus suosituksesta.
#2
+12
Mohammed Joraid
2014-02-06 15:11:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

KingSoft ei pidä jättää pois vaihtoehtoluettelosta. se on saatavana useille alustoille, mukaan lukien Linux, Windows, Android ja iOS (pian).

Linux-sivusto.

Olen kokeillut Windows-versiota ja mielestäni se on:

 • Ilmainen
 • Mukava ja helppokäyttöinen.
 • Hyvin samanlainen ulkoasu kuin MS Office 2007: llä, kuten kotipainike, nauhat ja valikot, joissa on eroja
 • Suhteellisen kevyempi ja nopeampi lataa
 • Avaa useita asiakirjoja välilehdissä samalla ikkunalla

Ja se on ollut toiminnassa vuosikymmenien ajan. Käytän sitä, koska se on ilmainen ja nopea ladata ja asentaa. Se ei kuitenkaan ole niin alkuperäinen; aistit MS Office-haamun jonnekin. Jotkut pitävät siitä jopa enemmän kuin MS Office; lue tämä arvostelu.

Kuvakaappauksia satunnaisilta verkkosivustoilta:

Kingsoft Write:

Write

Kingsoft-laskentataulukko:

SpreadSheet

Kingsoft-esitys: Presentation

PÄIVITTELY 2015/08/05

Viimeisimmässä versiossa oli joitain ongelmia käytettäessä sitä arabian (oikealta vasemmalle RTL) kielellä, tasaus meni heti (asiakirjaa muokattiin käyttämällä MS Office -sanaa). Todennäköisesti on asetettava joitain asetuksia.

Huomaa, että Kingsoft Presentation aiheuttaa joskus sekaannusta suoraviivaisista Powerpoint-dioista.
#3
+10
mirabilos
2014-02-05 19:52:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On olemassa SoftMaker FreeOffice, joka on SoftMaker Office -sarjan edullisempi edullisempi versio.

Se on kaupallinen tuote ( FreeOffice-versio on vain ilmainen), joten siinä on jonkin verran testausta, johdonmukaisuutta (pienen katedraalimaisen kehitystiimin avulla) ja vaivaa siinä, mikä voi olla parempi tai huonompi kuin avoimen lähdekoodin basaarimainen kehitetty sellaisia ​​(mielestäni molemmilla on tosiasiallisesti vahvuuksia ja heikkouksia), joten suosittelen arvioimaan kaikki ehdotukset.

SoftMaker FreeOffice voi ladata Microsoft OfficeOpenXML -asiakirjoja (DOCX, XLSX, PPTX), mutta vain kaupallinen versio voi tallentaa ne . Kaikki versiot voivat ladata ja tallentaa vanhemmat Microsoft Office -muodot (DOC, XLS, PPT), PocketWord (Windows Mobile), OpenDocument (ODT, ODS, ODP) ja vanhemmat OpenOffice-muodot, pelkkäteksti, rikas teksti, HTML ja viedä PDF-muotoon .

#4
+9
aman207
2014-02-11 04:20:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos pidät edelleen Microsoft Office -ominaisuuksista, mutta et halua käyttää rahaa tai joutua käsittelemään alkuperäisen Microsoft Office -portin virheitä, voit kokeilla OneDrive-ohjelmaa. Microsoft on valmistanut OneDriven, ja se tarjoaa luotavat Word-, Excel-, PowerPoint-, Onenote- ja pelkkätekstitiedostot ilmaiseksi. Siinä on 5 Gt vapaata tilaa. Sen avulla voit myös tuoda tiedostoja missä tahansa Microsoft Office -muodossa (mukaan lukien doc (x), xml (x), ppt (x))

Vaikka se ei sisällä "kaikkia" alkuperäisen ominaisuuksia Microsoft Office (siinä puuttuu esimerkiksi muotoja, piirustuksia, joitain näkymä- ja tarkasteluvaihtoehtoja sekä muita pieniä asioita), se on silti erittäin hyödyllinen työkalu ja sitä voidaan verrata Google Driveen, koska se sisältää "automaattisen tallennuksen muokkauksen aikana" -ominaisuuden, puuttuu kuitenkin joitain pieniä ominaisuuksia, kuten piirtäminen tai matemaattiset yhtälöt.

Näyttökuvat :

Web Word

Web Powerpoint

Web OneNote

Web Excel

En tiennyt, että skydrive tarjoaa kaiken sen ilmaiseksi. Luulen, että dokumentin (x) / ppt (x) / ppt (x) tuominen toimii moitteettomasti?
@Olli Voi kyllä. Unohdin lisätä sen sisään.
Uskon, että uudelleennimeäminen tulee olemaan yksi asema. Kunnes joku muu haastaa heidät.
@JourneymanGeek Kyllä, olet oikeassa. Muistini pettää minua.
#5
+8
MadTux
2014-02-06 15:48:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pidän Abiwordin käyttämisestä (älä huoli - se ei ole niin ruma kuin sivusto ehdottaa) Gnumericin kanssa - ei oikeastaan ​​toimistopaketti, mutta ellei haluat esityksiä, ne yleensä riittävät. Ne eivät ole liian raskaita ominaisuuksiltaan, mutta erittäin nopeita ja niissä on käyttäjäystävällinen käyttöliittymä.

Abiword:

Abiword Screenshot

Gnumeric:

Gnumeric Screenshot

Kuinka hyvin se toimii MS Office -asiakirjojen kanssa?
Se ei ole toistaiseksi aiheuttanut minulle ongelmia ...
Olen löytänyt abiwordin uskomattoman maalauksellisena, kun käytin sitä viimeksi 2-3 vuotta sitten. Onko se parantunut?
@Oxinabox Paintful? Pidän Abiwordista sellaisena kuin se on tällä hetkellä, joten ehkä on. Ehkä meillä on vain erilaisia ​​makuja. Mutta se on varmasti mukava ja käyttökelpoinen tekstinkäsittelyohjelma nyt.
#6
+7
MadTux
2014-02-06 16:13:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toinen - tällä kertaa melko laaja - toimistopaketti on Calligra, joka koostuu (kuvauksista heidän sivustoistaan):

 • Braindump on työkalu aivojen sisällön (ideoiden, piirustusten, kuvien, tekstien ...) tyhjentämiseen ja järjestämiseen tietokoneellesi.
  Se toimii sallimalla luoda ja muokata tauluja, jotka ovat ääretön kangas, johon voit lisätä tekstejä, kuvia, kaavioita, piirustuksia…
 • Flow on helppokäyttöinen kaavio- ja vuokaaviosovellus, joka on integroitu tiukasti muut Calligra-sovellukset. Sen avulla voit luoda verkkokaavioita, organisaatiokaavioita, vuokaavioita ja muuta.
 • Karbon on vektoripiirrosohjelma, jonka käyttöliittymä on helppo käyttö, erittäin muokattavissa ja laajennettavissa. Se tekee Karbonista erinomaisen sovelluksen käyttäjille, jotka alkavat tutkia vektorigrafiikan maailmaa, sekä taiteilijoille, jotka haluavat luoda henkeäsalpaavaa vektoritaidetta.
 • Kexi on visuaalisen tietokannan luoja. Sitä voidaan käyttää tietokantasovellusten suunnitteluun, tietojen lisäämiseen ja muokkaamiseen, kyselyjen suorittamiseen ja tietojen käsittelyyn. Lomakkeita voidaan luoda tarjoamaan mukautettu käyttöliittymä tietoihisi. Kaikki tietokantaobjektit - taulukot, kyselyt, lomakkeet, raportit - tallennetaan tietokantaan, mikä helpottaa tietojen jakamista ja suunnittelua.
 • Krita on luova luonnos- ja maalaussovellus, joka perustuu Calligra-tekniikkaan. Halusitpa sitten luoda taidemaalauksia, sarjakuvia, konseptitaidetta tai kuvioita, Krita tukee useimpia grafiikkatabletteja heti pakkauksesta.
 • Suunnitelma on projekti hallintasovellus. Se on tarkoitettu kohtalaisen suurten projektien hallintaan useilla resursseilla.
 • Stage on helppokäyttöinen mutta silti joustava esityssovellus. Voit helposti luoda esityksiä, jotka sisältävät runsaasti erilaisia ​​elementtejä grafiikasta tekstiin, kaavioista kuviin. Calligra Stage on laajennettavissa laajennusjärjestelmän kautta, joten on helppo lisätä uusia tehosteita, uusia sisältöelementtejä tai jopa uusia tapoja hallita esitystäsi. Calligran integroinnin ansiosta kaikki Calligra-sisältöelementtien teho ja joustavuus ovat Stagen käytettävissä.
 • Sheets on täysin varusteltu laskutoimitus. ja laskentataulukon työkalu. Sen avulla voit luoda ja laskea nopeasti yritystoimintaan liittyviä laskentataulukoita, kuten tulot ja menot, työntekijöiden työajat ...
 • Sanat on intuitiivinen tekstinkäsittelyohjelma sovellus, jossa on työpöydän julkaisuominaisuudet. Sen avulla voit luoda informatiivisia ja houkuttelevia asiakirjoja helposti.

Calligra Words Screenshot

Se on mukava ja vakaa (kokemukseni mukaan), mukava käyttää ja toimii hyvin KDE: n kanssa.

Uh. Luin "kallis" eikä "laaja", ja kysyin jo siitä ennen tarkistamista. Näyttää hyvältä. Onko sinulla kokemusta MS Office -yhteensopivuudesta?
(Sama kysymys :)) Toimi myös minulle, sikäli kuin muistan.
#7
+4
woliveirajr
2014-02-05 19:02:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen käyttänyt Teamlab -ohjelmistoa aiemmin.

Siinä on tekstinkäsittelyohjelma, laskentataulukko ja esitys, ja ne ovat yhteensopivia Wordin, Excelin ja PowerPointin kanssa. Voi avata, tallentaa, muokata tiedostoja kyseisistä ohjelmista.

Luulen, että "asiakirjaeditori" -moduulilla on toiminnot, joita normaalisti käytät Word-editorissa: fontit, merkkien ja kappaleiden muotoilu, kuvien ja taulukoiden lisääminen.

Se on pilvipalvelu, ilmainen henkilökohtaiseen käyttöön.

Teamlab on nyt [OnlyOffice] (https://www.onlyoffice.com).
#8
+3
Rudolf FERENC
2015-08-05 22:58:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän EuroOffice -palvelua, ilmaista Office-pakettia, joka perustuu pääasiassa OpenOffice-lähdekoodiin, mutta sitä on parannettu ammattikielityökaluilla ja LibreOfficen Microsoft Office -tiedostosuodattimilla. Se tarjoaa myös monia ilmaisia ​​laajennuksia (ja myös joitain kaupallisia). Se toimii Linuxilla, Windowsilla ja Androidilla.

#9
+1
niutech
2017-02-15 03:00:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ONLYOFFICE Desktop Editors ovat avoimen lähdekoodin teksti-, taulukkolaskenta- ja esitysmuokkausohjelmia Windowsille, Mac OS X: lle ja Linuxille. He väittävät parhaan yhteensopivuuden Microsoft Office -muodon kanssa ilmaisten toimistopakettien joukossa. Kokeile heitä!

OnlyOFFICETämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...