Kysymys:
Kuvankäsittelyohjelmisto RAW-tuella Linuxissa
Angelo Fuchs
2014-02-05 15:26:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Etsin ohjelmistoa, joka pystyy lukemaan kameroiden (Cannonin ja Nikonin) raakatiedot ja jossa voin säätää eri värikanavia, sävyä ja kylläisyyttä jne., ennen kuin siirrän raaka-aineen yhteiseen muotoon (ts. TIF).

Koska minulla ei ole yhtä vahvaa konetta, vaatimukset (RAM, CPU jne.) Tulisi antaa vastauksessa.

Harkitsen Sonyn ostamisen. S5 Pro samoin kuin siinä olevan sirun matriisin kanssa, haluaisin tietää, tukeeko suositeltu ohjelmisto myös sitä.

mahdollinen kaksoiskappale [Vaihtoehto Adobe Photoshop Lightroomille?] (http://softwarerecs.stackexchange.com/questions/291/alternative-to-adobe-photoshop-lightroom)
Kolme vastused:
#1
+6
danijelc
2014-02-07 18:44:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suosittelisin Darktable -ohjelmaa, joka on valokuvaustyönkulkusovellus ja RAW-kehittäjä.

Darktable - Ligroom mode

Darktable-perusominaisuudet ovat:

 • Darktable toimii GNU / Linux / GNOME-, Mac OS -käyttöjärjestelmissä X / macports ja Solaris11 / GNOME.
 • Täysin tuhoamaton muokkaus.
 • Kaikki tummapöydän ydintoiminnot toimivat 4x32-bittisissä liukuluvun pikselipuskureissa, mikä mahdollistaa SSE-ohjeet nopeuksille.
 • Se tarjoaa GPU-kiihdytyksen OpenCL: n (ajonaikaisen tunnistuksen ja käyttöönoton) kautta ja sillä on sisäänrakennettu ICC-profiilin tuki: sRGB, AdobeRGB, XYZ ja lineaarinen RGB.
 • Tuo erilaisia ​​standardeja, raakoja ja korkean dynaamisen alueen kuvamuodot (esim. JPG, CR2, HDR, NeF, PFM jne.).
 • Sidottu kuvaus.
 • Tehokas vientijärjestelmä tukee Picasa-verkkoalbumia, flickr-latausta, levyä tallennustila, 1: 1-kopio, sähköpostin liitetiedostot ja voi luoda simplehtml-pohjaisen verkkogallerian.
 • Darktable-sovelluksen avulla voit viedä matalaan dynaamiseen alueeseen (JPEG, PNG, TIFF), 16-bittiseen (PPM, TIFF) ) tai lineaarisen suuren dynaamisen alueen (PFM, EXR) kuvat
 • Darktable käyttää sekä XMP-sivuvaunutiedostoja että sen nopeaa tietokantaa metatietojen ja käsittelyasetusten tallentamiseen. vahva> Edellytykset
  • * nix (testattu: Ubuntu, Arch Linux, Funtoo, Gentoo, Fedora, Macintosh OS X)
  • 64-bittinen käyttöjärjestelmä.
  • Vaaditut paketit: libsqlite3, libjpeg, libpng, libraw (mukana), rawspeed (mukana), gtk + -2, cairo, lcms2, exiv2, tiff, curl, gphoto2, dbus-glib, gnome-avaimenperä, fop, openexr
  • Vähintään 4 Gt fyysistä RAM-muistia ja 4-8 Gt ylimääräistä vaihtotilaa.

  Darktable - Darkroom mode

Se näyttää kauniilta, mutta minulla ei ole niin paljon RAM-muistia (eikä minulla voi olla niin paljon koneessani).
No, se on melko ohjelmisto, kun otetaan huomioon sen avoimen lähdekoodin ilmainen kehitys, se on vain hämmästyttävää.
#2
+6
Izzy
2014-02-05 21:48:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

RawTherapee on ilmainen ja avoimen lähdekoodin RAW-editori, joka on myös melko ominaisuuksin ladattu. Koska käytän RAW-kuvia harvoin, en voi sanoa, miten se verrataan LightZone -ohjelmaan (jota Olli suositteli), mutta se on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Tämä ohjelmisto on saatavana ilmaisena latauksena (rekisteröintiä ei vaadita).

Vaatimukset poikkeavat versioista, joten kannattaa ehkä valita "vanhempi versio" vastaamaan "ei sitä" vahva kone ". Valitettavasti niitä ei ole lueteltu niiden latausten mukana, joten voi olla hieman hankalaa selvittää. Versio 2.4.1 esim. mainitsee 512 Mt RAM-muistia, näytön tarkkuus 1024x768 vähimmäisvaatimuksena (tällä hetkellä versionumerot ovat 4.x, mutta en löytänyt siitä teknisiä tietoja).

Etsi lisätietoja Wikipediassa.


RawTherapee in action RawTherapee in action
RawTherapee toiminnassa (lähde: RawTherapee; napsauta kuvia suurempien vaihtoehtojen saamiseksi)

Käytin tätä työkalua melko kauan sitten (versiot 2.3 ja 2.4 takaisin sitten), joten en voi antaa paljon yksityiskohtia uusimmista versioista. Kirjoittaessani tätä minun on myös harvoin käsiteltävä RAW-kuvia. Pidin kuitenkin siitä, mitä RawTherapee voisi saada jopa yksinkertaisista .jpg -tiedostoista. Olen lopettanut sen käytön "pettymyksen" (päinvastoin! Pidin siitä), vaan "tarpeiden puutteen" (ja ajan) takia. RawTherapee näyttää olevan melko hyvin hoidettu, toiminut vakaana ja tuottanut hyviä tuloksia. Vaikka en ole koskaan käyttänyt sen täyttä kapasiteettia, se olisi ensimmäinen valinta, jos minun pitäisi käsitellä RAW-kuvia uudelleen.

#3
+4
Olli
2014-02-05 15:45:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suosittelen Lightzone. He vaativat rekisteröitymistä ennen lataamista, mikä on järjetöntä. Halutessasi voit välttää tämän kloonaamalla ja kääntämällä github-arkistosta.

Käyttötapaus : valokuvankäsittely, mukaan lukien värikanavat, sävy, värikylläisyys, kirkkaus, valkotasapaino, kontrasti jne. Se ei korvaa Photoshopia. Kaupallisella (ja muulla kuin linux) puolella ominaisuusjoukko on verrattavissa Lightroomiin tai Apertureen.

Muisti : tietokoneellani, jopa suuremmilla kansioilla, 1 Gt muistia (Lightzone) , lukuun ottamatta käyttöjärjestelmää ja muita ohjelmia) näyttää riittävän. Minulla on Nikon D700, joten RAW-kuvani ovat noin 25 Mt - alkuperäisten kuvien koko / tarkkuus vaikuttaa melko voimakkaasti muistivaatimuksiin.

Suoritin : enemmän on parempi. Koska Lightzone on toteutettu Java-sovelluksella, se ei ole kevyt. Minulla on 3GHz Intel i7, mutta se on ajoittain hieman hidasta (tämä on kuitenkin erittäin subjektiivista).

Yhteensopivuus : aiemmin minulla oli ongelmia valkotasapainon kanssa D80: ssa , mutta se on jo korjattu. En tiedä muista RAW-muodoista, mutta tietokantaa on käytettävissä.

Käytettävyys : aloittaminen vie jonkin aikaa, koska kaikki on työkalurivillä, ja jotkut kuvakkeet eivät ole intuitiivisia. Lisäksi jotkut toiminnot - esimerkiksi RAW-tiedostojen vienti TIFF: ään - eivät ole vähän intuitiivisia, mutta ovat silti käytettävissä.

Tiedostomuodot : tukee vientiä (muuntamista) JPEG-muotoon ja TIFF. Samoin avaa RAW-, JPEG- ja TIFF-tiedostot.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...