Kysymys:
Synkronoidaanko tiedostot tietokoneiden välillä?
Olli
2014-02-05 05:18:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on kolme tietokonetta (2x OS X ja 1x Ubuntu) ja Android-tabletti. Yritän löytää työkalun tiedostojen automaattiseen synkronointiin tietokoneiden ja tablet-laitteiden välillä. Varmuuskopiot käsitellään erikseen, joten versioita ei tarvita.

Yli 100 Gt tiedostoja on synkronoitava tietokoneiden välillä ja muutama gigatavu tietokoneiden ja tablettien välillä. Siksi palvelut, kuten Dropbox, Google Drive tai OneDrive, eivät ole oikeastaan ​​käytännöllisiä, koska hinta on suhteellisen korkea. Lisäksi en tarvitse tai halua pilvisynkronointia, koska tämän datamäärän synkronointi Internetin kautta vie melko vähän aikaa (ja rahaa sijainnista riippuen).

Olen onnistuneesti käyttänyt [Glusteria] (http://www.gluster.org/) suurten tiedostojen synkronoimisessa palvelimien välillä. Se toimii Linuxissa ja OS X: ssä, vaikkakaan ei Androidissa. Se ** ei todellakaan ole käyttäjäystävällinen, vaatii huomattavan määrän manuaalisia määrityksiä.
Google Drive tarjoaa nyt 200 Gt: n tilaussopimuksen, joten hinta ei välttämättä ole enää ongelma.
Kuusi vastused:
#1
+27
Olli
2014-02-05 05:29:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bittorrent Sync ( wikipedia) näyttää sopivan melko hyvin. Se synkronoi tiedostot laitteiden välillä aina, kun yhteys on käytettävissä, käsittelee törmäyksiä, jos niitä tapahtuu, ja on yhteensopiva muun muassa Linuxin, Androidin, OS X: n ja Windowsin kanssa. Se ei vaadi, että keskuspalvelinta (tai tiettyä kannettavaa tietokonetta) on käytettävissä.

Negatiivisella puolella se on edelleen beta-versio, ja se voidaan lopettaa. Viimeisimmät uutiset sanovat kuitenkin, että sen käyttäjäkanta on jo yli 2 miljoonaa, joten keskeyttäminen ei todennäköisesti ole suurin riski.


Tähän mennessä kokemukseni:

 • Näyttää toimivan yllättävän hyvin.
 • Synkronointi puhelimeen ei aina toimi ilman sovelluksen manuaalista käynnistämistä. Tämä voi olla myös vain kärsimättömyyteni.
 • Aktiivinen synkronointi (uusien tiedostojen lisääminen) puhelimessa kuluttaa melko vähän akkua. Tämä on kuitenkin odotettavissa, koska se kuluttaa melko paljon resursseja (estää unen, kirjoittaa salamalle ja pitää wifi aktiivisena). Tämä oli ainoa ongelma ensimmäisen synkronoinnin aikana (lisäämällä 10 Gt valokuvia).
 • Suorituskyky LAN / wifin kautta on hyvä. Helposti ja jatkuvasti kyllästää verkkoa. On vaihtoehtoja rajoittaa sekä lähetys- että latausnopeutta.
 • Kellot on synkronoitava (suhteellisen hyvin, + -5min on siedettävä), muuten Sync kieltäytyy toimimasta.
 • Jaetun määrittäminen kansiot on helppoa, mutta osaa sisällöstä (esimerkiksi temp-tiedostoja) ei voida sulkea pois.
 • Kotitietokoneiden ja puhelimen synkronoinnin lisäksi käytän nyt Synkronointia tiedostojen julkaisemiseen palvelimelleni. Kun jaan jotain, tallennan / vietään sen synkronoituun kansioon, ja se ladataan automaattisesti palvelimelle. Helpompaa / nopeampi kuin sftp: n suorittaminen manuaalisesti.
Lisäisin myös, että tämä toimii melkein millä tahansa * - olen käyttänyt käsivarren rakentamista vadelma-piille melko menestyksekkäästi, ja se toimisi monilla muilla käsivarteen perustuvilla järjestelmillä, mukaan lukien NASes.
En ole varma, onko se ok vai ei, mutta varastin vastauksesi ja lähetin hieman muokatun version osoitteeseen http://softwarerecs.stackexchange.com/questions/3255 Onko siitä sääntöä? Voin poistaa sen, jos haluat lähettää sen itse. Kippis :-)
@NicolasRaoul dunno - En ymmärrä, miksi et voinut, varsinkin kun annat attribuutiota.
Kuinka Bittorrent Sync ratkaisee ristiriidat?
[Syncthing] (https://syncthing.net/) on avoimen lähdekoodin vaihtoehto Bittorrent Sync: lle (nyt Resilio)
#2
+15
Izzy
2014-02-05 13:11:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit synkronoida laitteesi SSH: n kautta:

 • Linux- ja MacOS-koneilla rsync -toiminnolla ja ajoittaa se Cronin kautta
 • Androidissa on esimerkiksi FolderSync, joka voi käsitellä SSH: tä (ja useita muita protokollia, kuten FTP ja muutama pilvipalvelu, joten se voi palvella myös muita tarkoituksia). Se tuo oman aikatauluttajansa, mutta sen maksullisella versiolla voidaan hallita myös Tasker -sovellusta.

FolderSync menu FolderSync: Define FolderPairs FolderSync FolderPairs
FolderSync Kuvakaappaukset: Pääsivu, määritä kansioparit , määritetyt kansioparit (lähde: Google Play; napsauta kuvia, jos haluat suurempia vaihtoehtoja)


Omat kokemukseni

Käytän FolderSync kaikilla Android-laitteillani, esim ( Titanium Backup / AppMonster ) -varmuuskopiot tallennetaan tietokoneelleni ja pidetään myös työpäiväkirjatiedot synkronoituna. Alun perin kohdasin joitain ongelmia jälkimmäisen yksisuuntaisen synkronoinnin kanssa (älä muista yksityiskohtia tarkalleen); mutta siirtyminen kaksisuuntaiseksi näyttää myös ratkaisevan ne. Integroitu ajoitin herättää laitteen kaikki 5 minuuttia tarkistaakseen, onko jotain tekemistä, vaikka sinulla olisi vain yksi päivittäinen tapahtuma ajoitettu - minkä vuoksi sammutin sen ja käytin synkronointia Tasker illa. Asennuksen jälkeen unohdan joskus jopa, että se on siellä: toimii sujuvasti, ja aina kun minun on käytettävä tietojani tietokoneelta, se on yksinkertaisesti olemassa ja ajan tasalla (esim. Valmistellessani tuntilomaketta Android-laitteella luotujen tietojen perusteella) .

Ei tarvitse puhua Cronin luotettavuudesta (ei koskaan pettänyt minua). Käytän rsync iä Linux-koneillani moniin asioihin - mutta enimmäkseen yksisuuntaiseen; joten en voi jakaa kokemuksia bi-di-synkronoinneista. Sillä mitä synkronoin sen kanssa (ja se on paljon), olen siihen erittäin tyytyväinen. Komentorivi saattaa tarvita vähän opetusta parametreista ja siitä, milloin niitä käytetään; Olen määrittänyt omat komentosarjat omistettuihin tarkoituksiin, joten minun ei tarvitse muistaa kaikkia vaihtoehtoja.

#3
+12
mirabilos
2014-02-05 05:23:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

git-annex: n ja git-annex-assistentin avulla voit synkronoida tiedostoja kaikkien näiden (ja muidenkin) välillä, jopa kertoa sille esimerkiksi "tälle tiedostoja, varmista, että se on aina vähintään kahdella tietokoneella, mutta enintään yhdellä tabletilla ”ja muilla käytännössä mielivaltaisilla säännöillä. git-annex-assistant on komentorivin git-Extension git-annex -apuohjelman "käyttäjäystävällinen" puoli, mukaan lukien Android, Web ja muut käyttöliittymät. Vaikka se ei välttämättä ole vielä täysin vakaa kaikissa versioissa, joeyh työskentelee aktiivisesti sen parissa, joten se paranee ajan myötä, varsinkin kun useammat ihmiset käyttävät / testaavat sitä.

(Linkitin kickstarter-sivu, vaikka avustaja on jo rahoitettu ja yli vuoden kehitystyössä, koska sillä on paljon linkkejä ja upeita yksityiskohtia.)

Olen käyttänyt sitä itse (git-annex, en vielä avustaja) ), ja se on hyödyllinen työkalu, mutta joskus sinun on ajateltava nurkan takana, jotta voit käyttää sitä täysimääräisesti (mutta sitten voit tehdä asioita sen kanssa, jopa kirjoittaja ei ajatellut; kuten OwnCloud-korvaava, joka toimi vielä parempi). Ei yhteensopivuusongelmia, vain yhden tai muun harvinaisen virheen kanssa. Regressioita tapahtui, mutta vielä harvemmin, ja ne korjautuivat yleensä nopeasti. Kehittäjä on hyvin lähestyttävä.

Tarkistan sen. Android-tuki ei kuitenkaan tunnu olevan liian vakaa.
Oletko käyttänyt git-annex (-assistant) -toimintoa? Voitteko todella suositella sitä? Onko jotain hyvää / pahaa? Sitä kehitetään aktiivisesti, onko havaittu taaksepäin yhteensopivuusongelmia / regressioita?
Tässä ratkaisussa on paljon liikkuvia osia, mutta kun saat ne kaikki kääntymään, tulos on melko näyttävän monipuolinen. Tämä on ehdottomasti "ota kakku ja syö se" -ratkaisu tähän ongelmaan.
#4
+12
Gilles 'SO- stop being evil'
2014-02-05 07:13:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Unison on tiedostojen synkronoija. Se on hyvä tiedostojen synkronoinnissa kahden koneen välillä, jolloin tiedostoja voidaan muokata kummassakin koneessa. Jos vaatimuksesi ovat "rsync, only two ways", Unison on juuri sitä mitä etsit.

Käytä useammalla kuin kahdella koneella tähtikuviota: yhtä keskuslaitetta, jonka kanssa kaikki muut koneet synkronoivat .

Olen käyttänyt Unisonia tällä tavalla sen alkuaikoista lähtien (Linuxissa ja satunnaisessa Windowsissa), enkä ole nähnyt vaihtoehtoa, joka näytti ratkaisevan saman ongelman. Hajautetut versionhallintajärjestelmät (Mercurial, Bazaar, Git,…) voivat myös synkronoida tiedostoja sivuvaikutuksena, mutta ne ovat paljon raskaampia: ne ovat hyödyllisiä, jos aiot tehdä vakavaa työtä jokaisen tiedoston kanssa kone.

Unisonia voidaan käyttää sekä komentoriviltä että yksinkertaisella käyttöliittymällä. Se toimii Linux-, OSX- ja muilla Unix-muunnelmilla sekä Windowsilla. Voit synkronoida Android-tabletin kanssa käyttämällä natiivia Android-porttia (joka toimitetaan SSH-palvelimen kanssa) valinnaisen käyttöliittymän kanssa.

Vaatimus ei ole "rsync, vain kahdella tavalla". Tähtikuviosta vaaditaan se keskuskone, joka on aina (tai melkein aina) käytettävissä.
@Olli Ilman tähtikuviota sinun on vaikea välttää konflikteja. Unison varoittaa sinua konflikteista, mutta ei todellakaan auta ratkaisemaan sitä. Saadaksesi mahdollisuuden ratkaista konflikteja, pääset versionhallintaohjelmistoon (esim. [Git-pohjainen] (http://softwarerecs.stackexchange.com/a/131)), joka on tehokkaampi, mutta sitä on vaikeampi käyttää.
Tähtikuvion avulla on vaikea olla ristiriitoja, jos tiedostoja muokataan samanaikaisesti. Tähtikuvio ei korjaa sitä ollenkaan.
Lisäksi git-annex (tai git yleensä) auttaa konfliktien ratkaisemisessa (verrattuna Unisonin toimintaan) vain, jos tiedostot on mahdollista yhdistää. Mikä ei ole esimerkiksi kuvien tai videoiden tapauksessa.
Oletko käyttänyt Unisonia tähän? Tiedätkö, että se toimii hyvin? Voitteko todella suositella sitä? Kuinka Android-portti on?
@Olli Katso muokkaukseni. En ole [vakuuttunut] (http://meta.softwarerecs.stackexchange.com/questions/326/how-important-is-personal-experience), että tällaiset subjektiiviset suositukset ovat niin hyvä idea, koska ne kutsuvat myös shillereitä, mutta ok, jos haluat sen, sait sen.
Haluan viitata [tähän metakirjoitukseen] (http://meta.softwarerecs.stackexchange.com/questions/86/youre-doing-it-all-wrong), joka näyttää houkuttelevan melko paljon myönteisiä ääniä - "Hyviä vastauksia tällä sivustolla annetaan rehellisten suositusten muodossa, jotka jakavat omakohtaista kokemusta jostakin "- sen perusteella henkilökohtaisen kokemuksen kertominen on tärkeää, koska muuten vain" löysin Google-osuman, joka sanoo, että tämä on hyvä ohjelmisto " . Kiitos päivityksistä.
Suosittelen lämpimästi [Termux] -ohjelmaa (https://termux.com), koska se sisältää täysin varustellun OpenSSH-palvelimen (toisin kuin monet kaupassa olevat * SSH-palvelin * -sovellukset) ja [tavallisen Unison-binaarin, joka on koottu Androidille] (https: // github. com / vovcacik / unison-build-scripts).
#5
+3
leventov
2014-02-07 02:24:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytin GoodSync ( wiki) -sovellusta synkronoimaan valtavat hakemistot kahden Windows-työpöydän ja yhden Ubuntun välillä. Myös Mac- ja Android-tuki on ilmoitettu syyksi. Henkilökohtaisesti pidin:

 • paljon aikatauluttamista / mukaan lukien / pois hakemistot / mallit / konfliktistrategiat / hierarkiset työt / mitä tahansa asetuksia / kokoonpanoja.

 • mukava visualisointi synkronoinnin edistymisestä

GoodSync Window with Right Click Menu

 • se toimii (jo ei kovin huono ohjelmistojen synkronoinnille)

Tämä on kuitenkin kaupallinen ohjelmisto eikä halpa (40 dollaria Macille 30 päivän kokeilujakson jälkeen).

En tiennyt tästä, kiitos ehdotuksesta. Vaikka en nimenomaisesti ilmoittanut sitä, 120 dollaria (yksi lisenssi laitetta kohti) on minulle vähän liikaa, koska tarjolla on ilmaisia ​​vaihtoehtoja.
#6
+1
Anil Natha
2014-02-12 05:17:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen käyttänyt Chronosynciä muutaman vuoden ajan töissäni pitämään OS X -tietokoneeni synkronoituna ja kaiken kaikkiaan se toimii hyvin. Se on tällä hetkellä saatavana OS X -alustalle. Täydellinen ominaisuuksien luettelo löytyy täältä. Voit varmasti käyttää sitä myös tiedostojesi synkronointiin Ubuntussa, jos määrität pääsyn siihen OS X -laitteista.

Jotkut sen tarjoamista perusominaisuuksista ovat manuaalinen tai automaattinen synkronointi, suodatus, erityinen tiedostojen käsittely , tiedostojen poistosynkronointi ja monia muita ominaisuuksia. Ja se on yllättävän halpa 40 dollaria yhdestä lisenssistä.

En omista Android-puhelinta, joten en ole varma, kuinka liität Android-puhelimesi OS X -tietokoneeseesi, mutta jos se on asennettu levyasemalle, ei ole mitään syytä, miksi et voisi sitten käyttää tätä ohjelmistoa tietojen synkronointiin, mutta halusin ainakin jakaa tämän ohjelman kanssasi, jos se auttaa sinua saavuttamaan etsimäsi. Kippis.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...