Kysymys:
IntelliJ IDEA vs Eclipse vs NetBeans "puhdasta Java" -kehitystä varten
leventov
2014-02-05 11:28:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tärkeä yksityinen beeta-ilmoitus: tämä on kokeilukysymys tälle ehdotukselle metasta: "X vs Y" -kysymysten puolustaminen.

Tietysti IntelliJ IDEA, Eclipse ja NetBeans ovat kaikki erinomaisia ​​alustojen välisiä IDE: itä, lukuisilla ominaisuuksilla ja lukuisilla laajennuksilla kaikkiin tarpeisiin. Tiedän, että Java EE: n (IntellJ on ei ilmainen ) ja Androidin (IntelliJ: n tukema Android Studio on Googlen virtana ja näyttää olevan uusi standardi) kehityksen välillä on huomattavia eroja.

Mutta valinta on vaikeampi, jos kehitän "puhdasta Java" -ohjelmistoa. Mitä ainutlaatuisia etuja jokaisella näistä IDE: stä on, jotka voisivat kannustaa minua käyttämään niitä?

Sanoisin, että tämä kysymys on liian laaja, jos et tarkenna vaatimuksiasi tarkemmin. Voit tehdä niin monia asioita "puhtaan javan" ympärillä. Entä kysymys, kuten "Mikä toimittaja tarjoaa JAR-tiedostojen lataamisen ja tuomisen automaattisesti Maven-reposta automaattisen täydennyksen yhteydessä?"
@NicolasRaoul lue vastaukseni metasta. Voisin luetella tonnia vaatimuksia, mutta kaikki nämä IDE: t täyttävät ne kaikki. Java IDE: n valitsemisesta ei ole apua.
Kertoisitko meille käyttöjärjestelmäsi. Vaikka kaikki luetellut IDE: t ovat alustojen välisiä, ne eivät toimi samalla tavalla eri käyttöjärjestelmissä, lähinnä suorituskyvyn ja vakauden suhteen.
@IvayloSlavov oma foorumi on Linux, mutta en halua lokalisoida kysymystä. i. e. vastauksesi saattaa näyttää siltä, ​​että "IDE X on parempi kuin Y-ylimyrskyn kilpailijat, koska ..."
Mielestäni ei ole tarkoituksenmukaista äänestää sulkemisesta ennen kuin meta-aiheesta on puhuttu asiasta kokonaan
üks vastaus:
#1
+14
Ivaylo Slavov
2014-02-05 15:29:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koska olen Java-ohjelmistokehittäjä, jaan mielelläni henkilökohtaisen kokemukseni kanssasi. Ensinnäkin minun on mainittava, että kaikki kokemukseni yllä olevista IDE: stä on Linux-alustalla, mutta olen nähnyt, että tämä koskee tätä käyttöjärjestelmää ei ole sama kuin Windows tai MAC. Kunnioitan "puhdasta Java" -rajoitustasi, en myöskään käsittele ominaisuuksia, jotka liittyvät muihin kieliin / kehyksiin ja muihin, joita tuetaan. Joten, tässä mennään:

Eclipse

Tämän IDE: n hyvät puolet ovat:

 • visuaalisesti houkuttelevimmat yksi kolmesta, henkilökohtainen mielipide
 • helppo lähdekoodinavigointi
 • riippuvuuksia napsauttamalla maven pom-tiedostojen välillä navigoinnilla on tietovinkkejä
 • hyvä työtilan rakenne mahdollistaa työkokonaisuuksien luomisen - projektiryhmät työtilassa, joten voisi keskittyä konkreettiseen työkokonaisuuteen koko työtilan sijaan.
 • erinomainen virheenkorjaus
 • useita näkökulmia (oma kielenkehitys, kuten Java, Spring, JavaScript, Debug perspektiivi jne.). Jokaisella näkökulmalla on omat asetuksensa näkymiin, ikkunoiden ja työkalujen sijaintiin jne., Jotka IDE muistaa automaattisesti. Minulle tämä on arvokas etu, vaikka kokoonpano ylläpidetään vain työtilaa kohti.
 • mahdollistaa kolmannen osapuolen lähdekoodin tuonnin ja virheenkorjauksen. Joskus se vaatii koodin lataamisen manuaalisesti, mutta loput ovat mielestäni tarpeeksi helppoja

Haitat:

 • se latautuu hitaasti , kömpelö vuorovaikutuksesta. Lisälaajennusten myötä se hidastuu.
 • kaatuu usein, etenkin Linuxissa (Windows-versiot ovat luotettavampia), on hyvä käynnistää se uudelleen muutamassa päivässä.
 • alle Linux, yli 3.0 -versiot viivästyvät muutaman sekunnin ajan ennen minkä tahansa merkintätiedoston (XML, JSF) avaamista, mikä on erittäin haitallista.
 • alle 3.0 -versioissa ei ole edellä mainittua merkintäongelmaa, mutta niiltä puuttuu tuki Java 1.7 -syntaksiominaisuuksille (esimerkiksi lyhyille yleisille ominaisuuksille).
 • JSF: stä puuttuu automaattinen valmistuminen
 • Mac-versioissa on epäjohdonmukaiset pikakuvakkeet, osa niistä käyttää Ctrl +? -yhdistelmää, toinen käyttää FN +? . Käyttäjät, jotka tuntevat IDE: n muissa käyttöjärjestelmissä, turhautuvat aluksi
 • Tiedostojen siirtäminen pakettien / projektien välillä voi olla tuskaa, koska joskus copy (cut) / paste ei työtä, vedä vain &-pudotus

 • äkillinen jäätyminen automaattisen täydennyksen yhteydessä, korjattu vain käynnistämällä IDE uudelleen (voidaan työstää pienentämällä ja palauttamalla, mutta valikkokomennot ja liittyvät pikanäppäimet lakkaavat toimimasta - ts. voivat muokata tiedostoa, mutta eivät pysty tallentamaan sitä. Kopioiminen ja liittäminen ulkoiseen editoriin on silti mahdollista)

 • sisäiset IDE-tehtäväprosessit eivät ole luotettavia. Mahdollinen ripustaminen, kyvyttömyys pysähtyä tai jopa umpikuja, jos käynnistetään useita tehtäviä, joilla on jaetut resurssit (kuten SVN-arkiston päivittäminen useita kertoja, mikä aiheuttaa useamman kuin yhden päivitysprosessin).

IntelliJ IDEA

Minulla on kokemusta tästä IDE: stä vain Linuxissa, ehkä muilla alustoilla on eroja, joita saatan puuttua

Edut:

 • intuitiivinen käyttää
 • erinomainen koodinavigointi
 • tuki Eclipse-projekteille (voi tuoda niitä IDEA-projekteina)
 • erinomainen ja täsmällinen korjaus
 • pääsy tiedoston tiedostojärjestelmän sijaintiin projektinäkymästä hiiren kakkospainikkeella valikosta (ominaisuus, joka puuttuu pimennyksestä) >

Haitat

 • kevään XML-konteksteissa, se ei tunnista kaikkia määritteitä, vaikka se on noutanut tuodut XML-skeemat. Todellinen ongelma on virheen korostaminen, mikä voi hämmentää kokemattomia kehittäjiä
 • Subversionin kanssa työskenteleminen (muutosten tarkastelu ja synkronointi) ei ole yhtä intuitiivista kuin Eclipse-ohjelmassa
 • väärä virheellinen syntaksiväritys pom.xml-tiedostoissa, kun käytetään riippuvuuksien (kuten version versiota) ominaisuusmääriä numero ja niin edelleen). Tämä voi hämmentää kokematon ihmiset.

NetBeans

Etu, jonka voin ajatella:

 • verkkokehitykseen siinä on upotettu palvelin, joka helpottaa verkkosovelluksen isännöintiä virheenkorjaustarkoituksiin asettamatta ulkoista palvelinta ja ottamatta sitä käyttöön.

Häiriö :

 • hidas latausaika

Olen käyttänyt NetBeansia aikaisemmin ja pidin siitä parempana kuin Eclipse, koska siihen mennessä se oli enemmän vakaa ja kulutti vähemmän resursseja. Mutta sitten käytin sitä kotitehtävien tekemiseen yliopistossa. En ole käyttänyt tätä IDE: tä ammattimaisesti , koska työympäristöni suosivat yllä olevia Java-vaihtoehtoja, joten en ryhtyisi vertailuun.

Omat valintani painottavat Eclipseä, kun olen tunnen sen paremmin, vaikka sillä on paljon enemmän haittoja. Pidän parempana sen kyvystä järjestää työtila ja sallia paremmin keskittyä nykyiseen tehtävään. Kuten sanoin, useat näkökulmat auttavat paljon, koska olen määrittänyt kukin parhaiten sopimaan työhöni. Pidän myös subversionin monipuolisesta tuotoksesta, koska minulle on tärkeää seurata sitoutumistani / päivityksiäni oikein.

IntelliJ IDEA: n avulla on helppo sopeutua siihen, vaikka se onkin vähemmän häiritsevä ja älykäs. Se tunnistaa useita projektityyppejä automaattisesti ja kysyy sinulta, tarvitaanko jotain lisämäärityksiä. Esimerkiksi, jos tuot maven-projektin eikä siinä ole maven-kotihakemistoa, se pyytää sinulta sitä, kun yrität suorittaa maven-toimintoja, ja muistaa valintasi. Ilmeisesti IDE yrittää auttaa sinua sen määrittelemisessä ja asianmukaisessa käytössä. Yhdessä vakauteen ja reagoivuuteen (verrattuna Eclipseen) se tuntuu paljon luotettavammalta ympäristöltä. Minun on myönnettävä, etten ole syventynyt sen mukauttamiseen perusteellisesti, mutta ehdokkaaksi tulee valitsemani IDE.

Yritä keskittyä eroihin. Esimerkiksi ei tarvitse mainita, että kaikki nämä IDE: t ovat ilmaisia ​​ja ne kaikki kuluttavat paljon muistia (se on Java). Tee merkityksellisimmät kohdat * kursiivi *.
@leventov ok, poistin muistitavarat ja korostin sitä, mitä pidän tärkeänä
Kaikilla mainituilla IDE: llä on laajennustuki. http://plugins.jetbrains.com/?idea_ce
@MariuszS kyllä, niin on. Minusta tuntuu kaipaavan tätä IntelliJ Idealle, joka on nyt korjattu
Mielestäni sinun pitäisi poistaa laajennustiedot, kaikki IDE: t ovat samanlaisia ​​täällä.
@MariuszS, tein, mutta olen kuitenkin unohtanut kirjoittaa.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...