Kysymys:
Linux-jakelu päivittäiseen käyttöön vanhalla netbookilla
Tasos
2014-02-05 13:20:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voitin useita vuosia sitten netbookin (1 GHz, 1 Gt RAM-muistia *, 8 Gt SSD), johon oli esiasennettu Windows XP. Muutaman viikon kuluttua levy täyttyy Windowsin roskakorilla. Olen kokeillut uusinta versiota Ubuntusta, mutta laitteistovaatimukset olivat korkeat. Ainoa käyttöjärjestelmä, jonka netbook pystyi käsittelemään, oli Jolicloud, mutta en pidä kaikista online-asioista.

Netbook ei ole minulle, vaan rento käyttäjä. Joten haluan välttää, että tämä käyttäjä kohtaa ongelmia, jotka voidaan ratkaista vain konsolilla (esim. Asenna ohjelma).

Päivittäinen käyttö:

 • Verkkoselaaminen
 • Sähköpostit
 • Facebook-pelit
 • Word ja Excel
 • Skype
 • Paljon YouTubea (nyt mukana Ubuntu-videoita) ovat myöhässä)

Minulla on pääsy netbookiin kerran, joten jos päätelaite on pakollinen vain ensimmäistä kertaa, se ei ole ongelma.

* Alkuperäinen RAM-muisti oli 512 Mt ja päivitin 1 Gt: ksi ensimmäisen kuukauden aikana.

Onko mahdollista päivittää kannettavan tietokoneen RAM-muistia ja kiintolevytilaa? Minulla on vuoden 2006 Macbook, jonka kunnostin asettamalla 1 Gt RAM-muistin ja 320 Gt HD-levyn.
@GustavBertram Perustiedot, virhe. Olen jo päivittänyt RAM-muistin 1 Gt: iin. Unohdin sen :(. Mutta kiintolevy? En tiedä. Se ei ole helppoa ja hinta on korkea. En tiedä voinko lisätä jotain erilaista kuin SSD.
On hyvin * todennäköistä *, että SSD on tavallisessa 2,5 tuuman muodossa. Jos näin on, sen korvaaminen toisella SSD: llä tai jopa tavallisella kannettavan kiintolevyllä on yhtä helppoa kuin sen avaaminen ja toisen asettaminen sisään. Tämä on pidettävä mielessä, jos mikään distroista ei toimi hyvin 8 Gt: lla ajaa.
Kymmenen vastused:
#1
+14
dotVezz
2014-02-06 00:15:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

MUOKKAA (17.10.2017) : ArchBang-projekti on lähtenyt alusta alkaen siihen suuntaan, josta en tiedä paljoakaan. En ole varma, että se täyttää edelleen alkuperäisen kysymyksen vaatimukset tai pitää lupaukseni, jotka annoin täällä.

StackExchange ei anna minun poistaa vastauksia, kun ne on hyväksytty, joten jotta noudattamaan tämän säännön henkeä, jätän alkuperäisen vastauksen alla sen sijaan, että muokkaan sitä.


ArchBang on tehty Tämä asia! Se on kaikki Arch Linuxin hyvyys ...

 • Käytännöllisesti katsoen nollat ​​järjestelmävaatimukset
 • Hullusti valtava AUR-ohjelmistovarasto - mukaan lukien ohjelmistot tarpeisiisi:
  • Google Chrome, Chromium, Firefox, Opera tai monet muut Internet-selaimet.
  • Mikä tahansa yllä olevista selaimista tai Mozilla Thunderbird sähköpostille.
  • Mikä tahansa yllä olevista selaimista Facebook-peleille
  • Mikä tahansa toimisto-ohjelma käyttää paljon tallennustilaa - enemmän kuin saatat haluta. Mutta on olemassa vaihtoehtoja: Abiword erittäin kevyelle MS Word -vaihtoehdolle. LibreOffice täydelliseen pakettiin.
  • Skype Skype!
  • Mikä tahansa yllä olevista Youtube-selaimista.
 • Erittäin dynaaminen yhteisö
 • Verenvuotoinen ohjelmisto

Ilman vaivaa joka yleensä liittyy asentamalla Arch. Saat edelleen Pacmanin, ja voit silti asentaa Yaourtin.

Koska mainitset, ettet halua käyttäjän lukittavan konsoliin, voit asentaa minkä tahansa suuresta Pacman-ryhmästä Käyttöliittymät.

Todennäköisesti makea distro, jossa on ruma sivu;)
@MariuszS todellakin. Arch on suosikkini distro ylivoimaisesti.
Jos ohitan mainoskopion, vastauksessasi lukee: "ArchBang ... Saat edelleen Pacmanin ja voit silti asentaa Yaourtin." Tämä ei todellakaan täytä [vähimmäislaatua koskevia suuntaviivojamme] (http://meta.softwarerecs.stackexchange.com/questions/305/how-are-we-going-to-moderate-answers). Selitä, miten vastauksesi liittyy kysymyksen vaatimuksiin. Mitä ohjelmia suoritat erityisesti verkkoselaamiseen, sähköposteihin jne.?
@Gilles oi mies, en ole ollut siellä ikuisesti. Mukautan vastauksen (mielestäni se kirjoitettiin ennen kuin meillä oli vakiintuneita laatua koskevia ohjeita - vaikka se ei todellakaan ole tekosyy).
Olen ollut Archbang-käyttäjä ja en suosittele sitä aloittelijoille. Archbang tekee Archin asentamisesta mielettömän helpoksi, mikä on huono asia, arch repo ei tuota vakaata ohjelmistoa, jos et lue dokumentteja, järjestelmä rikkoo arch-foorumin käyttäjät eivät auta archbang-käyttäjiä, archbang-foorumit ovat passiivisia ja päädyt yksin, jopa unix.se-käyttäjät nauravat sinusta, koska olet asentanut arch lukematta dokumentteja, ja jos sinulla on aikaa lukea asiakirjoja, olisit mennyt arkistoon, vain laiska valitse archbang, suosittelen manjaroa, vakaampia, ystävällisempiä käyttäjiä, hyvä foorumi
@dotVezz,-kaari tai archBang?
@AlanCoromano, En ole varma mitä kysyt. Käytän Archia, mutta suosittelen ArchBangia ihmisille, jotka ovat hieman pelottuneempia. Lynobilla on kuitenkin todellinen asia, ja kaikkien tulisi miettiä, kuinka kriittistä on, ettei sitä ole helppo murtaa.
Ensimmäinen linkki on rikki. Se avaa vanhentuneen sivun.
@MehperC.Palavuzlar Vau, ArchBangissa on paljon muuttunut. Luultavasti haluan poistaa tämän vastauksen, koska en tiedä enää paljon sen suunnasta. Kiitos, että osoitit tämän, toivottavasti saat vastauksen, vaikka vastaus poistettaisiin. MUOKKAA: Okei, en voi poistaa hyväksyttyä vastausta. Minun täytyy muokata sitä sitten.
#2
+12
gillesB
2014-02-05 13:50:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit kokeilla XUbuntua tai LUbuntua ( http://lubuntu.net/). Asensin uudemman netbookiin, jolla on samat tiedot (enemmän tai vähemmän) kuin sinun.

Tässä on etu, että sinulla on jälleen enemmän tai vähemmän sama mukavuus kuin Ubuntulla, mutta se on kevyempi.

Päivitys: Omistamani ja Lubuntua käyttävän netbookin määrittely:

 • CPU: Intel Atom 1,6 GHz
 • 1 Gt RAM-muistia
 • Käynnistysaika: noin 45 sekuntia

Ilman asennettuja ohjelmia se tarvitsee 11,5 Gt tilaa. Luulin todella, että se tarvitsee alle 8 Gt. Anteeksi.

 • Verkkoselaaminen ja YouTube eivät ole ongelma.
 • En ole testannut Skypeä ja Facebook-pelejä, mutta en odota mitään vaikeuksia.
 • Word ja Excel: Alkuperäisten sovellusten suorittaminen Wine-palvelun kautta ei ole mahdollista. En myöskään suosittele Open / LibreOffice -ohjelmaa. Mutta kevyet vaihtoehdot AbiWord ja Gnumeric on esiasennettu.
voisitteko kertoa hieman enemmän näiden vaatimuksista? Kuinka paljon RAM-muistia he kuluttavat, kuinka kauan käynnistys kestää jne. Saadakseen kuvan siitä, mikä on mahdollista ja mikä ei heidän kanssaan?
Olen myös lukenut, että [kubuntu] (http://www.kubuntu.org/) on toinen kevyt vaihtoehto.
11,5 G Lubuntulle näyttää olevan paljon, kuin kerran suoritin täyden Ubuntun 8 Gt: lla ilman ongelmaa ja testasin Xubuntun ja Lubuntun 5 Gt: lla. Myös @w3d Kubuntu sisältää enemmän tai vähemmän samat tiedot kuin tavallinen Ubuntu
Olin myös hämmästynyt. Kaipasin luultavasti jotain.
Kun asennin Lubuntun verkkokirjaan, jossa oli 4 Gt levytilaa, minulla oli jäljellä 1 Gt ...
#3
+11
danijelc
2014-02-11 02:26:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Valintani olisi Xubuntu, joka on pohjimmiltaan ubuntu raidallinen Xfce Desktop Environment -sovelluksella Unityn sijaan. Asensin sen vaimoni Lenovo IdeaPad s10 -verkkokirjaan, jolla on melko rajoitetut tekniset tiedot ( 1.6 -GHz Intel Atom N270, 1 G RAM, integroitu Intel-grafiikkakortti ja resoluutio 1024x600 ). Netbook on nyt 4 vuotta vanha ja esiladattu Windows XP: llä (ennen Linux-verkon asentamista kesti noin 45 minuuttia) XP). Xubuntun kanssa käynnistysaika on noin 11 sekuntia.

On syytä mainita, että ennen Xubuntun asentamista testasin Lubuntun, Kubuntun, Fedoran samoilla teknisillä tiedoilla ja Xubuntu oli testeissäni täydellisin (nopein, vähemmän säätämistä)

Xubuntu file manager

Xubuntun mukana on esiladattu

 • Firefox (verkkoselaaminen, Facebook-pelit, Youtube-verkkopohjainen sähköposti)
 • Thunderbird (sähköpostit, kalenterit, tehtävälistat)
 • Abiword and Gnumeric (Word and Excel)
 • Skype (asennettavissa Ubuntu-ohjelmistokeskuksesta tai .deb-paketin avulla, mutta ehdottaa kuitenkin, että asennat sen itse, joten loppukäyttäjä, jos tietojenkäsittelyn suhteen ei tarvitse opetella asenna se)
 • Ubuntu-ohjelmistokeskus tarjoaa valikoiman asennettavia sovelluksia, jotta loppukäyttäjien ei tarvitse pelata CLI: n kanssa

Vähimmäisvaatimukset Asenna Xubuntua ovat 256 Mt muistia . Asentaminen Alternate CD -levyn kanssa (vain 12.04) vaatii vain 64 Mt. Asennuksen jälkeen on erittäin suositeltavaa, että sinulla on vähintään 512 Mt muistia .

Kun asennat Xubuntun työpöydän CD-levyltä, tarvitset 4,4 Gt vapaata tilaa kiintolevylläsi. Vaihtoehtoinen CD-levy (vain 12.04: lle) edellyttää, että kiintolevylläsi on 2 Gt vapaata tilaa .

Xubuntu Abiword & Gnumeric

Nyt minun tapauksessani ojensin Abiwordin ja Gnumericin asentamalla täyden Libre-toimistopaketin, Chromen, Chromiumin, Operan ja useita muita sovelluksia. Silti Xubuntu valaisee nopeasti. Ainoa omituisuus minulla oli langaton Broadcom-ohjain, joka ei toiminut kunnolla, ja ratkaisin sen asentamalla Linux-laiteohjelmiston, mutta se oli laitteisto-ongelma eikä itse käyttöjärjestelmä. Vaimoni, joka käyttää tätä laatikkoa, sanoo, että nyt se on melkein kaksi kertaa nopeampi kuin XP: llä ladattu .

Tärkeintä minulle oli, että minun ei tarvinnut säätää paljon asioita tee siitä käyttökelpoinen vaimolleni (keskimääräinen käyttäjä). Käytti enemmän aikaa selittääkseen hänelle, miksi virustorjuntaa ei tarvita :)

Hanki se täältä

Kuinka Xubuntua verrataan Lubuntuun?
Molemmat ovat johdannaisia ​​Ubuntusta, Xubuntusta Xfcellä ja Lubuntusta LXDE-työpöytäympäristöllä Unityn sijaan. Molemmat ovat kevyitä ja toimivat paremmin matalien teknisten laatikoiden kanssa, suorituskyvyn suhteen ovat samanlaisia ​​ja asennettavan valinta perustuu siihen, kumpi visuaalisesti pidät enemmän, lopulta se on erittäin henkilökohtainen mielipide.
#4
+7
Gilles 'SO- stop being evil'
2014-02-06 00:50:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Todellinen kysymys ei ole siitä, mitä jakelua käyttää, vaan mitä ohjelmistoa suoritetaan. Sama ohjelmisto vaatii samat resurssit riippumatta siitä, kuka sen on pakannut. Mikä tahansa yleiskäyttöinen jakelu toimii, ja "keskimääräiselle käyttäjälle" saatat myös mennä Ubuntun ja sen tiiviisti integroidun ytimen kanssa.

Ensimmäinen valinta on työpöytäympäristö. Ensinnäkin, varmista, että et käytä Compizia, koska se vaatii paljon resursseja (etenkin nopea GPU). Unity ja Gnome, jotka ovat oletusarvo Ubuntussa, ovat hieman tämän laitteiston nälkäisillä puolilla. LXDE on tavallinen suositus monipuoliseen mutta kevyeen työpöytäympäristöön. On vielä kevyempiä ympäristöjä, jotka tarjoavat vähemmän integraatiota - joissa valitset oman ikkunanhallinnan, oman työpöydän paneelin ja oman tiedostohallinnan ja niin edelleen, mutta en pidä niitä hintana "keskimääräiselle käyttäjälle" .

Jos asennat Ubuntun Lubuntu -version, sen oletusympäristönä on LXDE. (Oletus GUI-ympäristö ja vastaavat esiasennetut paketit ovat ainoa ero Kubuntun, Lubuntun ja Ubuntun välillä.)

Lubuntun mukana toimitetaan oletussarja sovelluksia (jotkut eivät välttämättä ole oletuksena asennettu) yleiskäyttöön. Monet näistä sovelluksista eivät tee kaikkea mitä suuremmat sovellukset tekevät - et saa pienempää kokoa ilmaiseksi. En tiedä miten Sylpheed vertaa muita sähköpostiohjelmia.

Skype ei sisälly toimitukseen, mutta se voidaan lisätä helposti. selaimet yleisölle, on vain kaksi vaihtoehtoa: Firefox ja Chrome. (Myös Chromium, joka on yleensä hiukan vähemmän hiottu ja optimoitu kuin Chrome. Haluaisin mennä Chromen kanssa täällä Chromiumin yli.) Chrome on yleensä nopeampi kuin Firefox, mutta kuluttaa enemmän muistia välilehteä kohti. Sinun pitäisi pystyä asentamaan molemmat 8 Gt: n kokoon.

Ongelmana voi olla se, että Chrome viettää paljon aikaa historiatiedostonsa päivittämiseen. sellaisella hitaalla SSD: llä, jonka löydät tämän vuosikymmenen netbookeista, se voi olla tappaja. 2 Gt: n RAM-muistia sisältävällä netbookilla päädyin asettamaan historiatiedoston RAM-muistiin (tmpfs: lle), mutta en usko, että se mahtuu 1 Gt: iin. On mahdollista, että asiat ovat parantuneet siitä lähtien, kun tarkastelin tätä viimeksi muutama vuosi sitten, joten suosittelen kokeilemaan Chromea ja valmistautumaan luopumaan siitä, jos se tulee liian hitaaksi.

Tältä näyttää hyvältä vastaukselta!
Sylpheedistä - käytän sitä ja sen hienoa, mutta en "alle keskimääräisen käyttäjän". Se on erittäin tehokas, mutta tarvitset aivoja ja aikaa selvittääksesi käyttöliittymä suodattamiseen jne.
LXDE varmasti! Potki muut ehdokkaat vuosi sitten. Kevyt ja silti mukava. Eikö ole kaikki KDE: n kellot ja pillit, mutta siinä ei myöskään ole Plasman vikoja (ja muistin syömistä) :) Toistan siis suosituksen lopullisesti!
#5
+5
FallenAngel
2014-04-11 19:34:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

CrunchBang on Debianin GNU / Linux-pohjainen jakelu, joka tarjoaa erinomaisen yhdistelmän nopeutta, tyyliä ja sisältöä. Parasta on, että se on varsin onnistunut rajoitetulla muistilla ja suorittimella.

Toimistossa meillä on kevyt CrunchBang-asennus, jota käytämme mediasoittimena. Käyttöjärjestelmä + musiikkisoitin Deamon käyttää yhteensä 45 Mt RAM-muistia .

Mitä CrunchBang tarjoaa:

 • Käyttää Openbox Window Manageria. Kevyt, mutta hyödyllinen.
 • Iceweasel (Firefox) -selain. Voit käyttää Icedovea Mozilla Thunderbird -laitteena.
 • Mukana mp3-, DVD-toisto- ja Adobe Flash -tuki, mutta voit laajentaa luetteloa asentamalla paketteja.
 • Voit asentaa Skype. Yhteisö on melko aktiivinen ja löydät vastauksen moniin ohjelmistokysymyksiin.
 • AbiWord ja Gnumeric mukana oletusasennuksessa, mutta voit halutessasi asentaa Libren Myös Office.
 • Muutamia paketteja lukuun ottamatta CrunchBang on rakennettu kokonaan Debianin arkistoista saatavista paketeista. Joten sinulla ei todennäköisesti ole ongelmia ohjelmistoissa.
 • Mukana tulevat vain tarvittavat paketit. Voidaan määrittää tarvittavaksi asentamalla lisäohjelmisto. Tämä saa sinut eroon tarpeettomista ohjelmistoista, joita et koskaan tarvitse alusta alkaen.

Yleensä CrunchBang on valinta niille, jotka haluavat nopean ja puhtaan käyttöjärjestelmän vanhoille tietokoneille.

Crunchbangin kehitys on [päättynyt] (http://crunchbang.org/forums/viewtopic.php?id=38916).
[BunsenLabs Linux] (https://www.bunsenlabs.org/) on Crunchbangin seuraaja ja se toimii täydellisesti vanhoissa kannettavissa tietokoneissani.
#6
+5
Name is carl
2015-03-11 21:39:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suosittelisin elementary Lunaa

Jakelu perustuu Ubuntu 12.04 LTS: ään (pitkäaikainen tuki) ja toimitetaan Linux-ytimen 3.2.0 kanssa .

Luna on kevyt ja erittäin nopea (tavallista nopeampi kuin Ubuntu, johon se perustuu) keskittyen suunnitteluun ja helppokäyttöisyyteen.

luna

viralliset laitteistovaatimukset ovat:

 • 1 GHz x86 -prosessori
 • 512 Mt järjestelmämuistia (RAM)
 • 5 Gt levytilaa
 • Näytönohjain ja näyttö, joka mahtuu vähintään 1024x768
 • CD / DVD-asema tai kyky käynnistää USB-asemalle

Jakelu on ylläpitotilassa (eli se saa vain tietoturvapäivityksiä).

Huomaa: uusi perusversio on Freya (tällä hetkellä beetaversio), ja sillä on jyrkemät laitteistovaatimukset.

#7
+4
Ranveer
2014-02-05 13:57:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Puppy Linux

Luulen, että Puppy Linux sopisi parhaiten järjestelmääsi.

Puppy Linux on suunniteltu erittäin kevyeksi. Asennettuna USB-muistitikulle se kuluttaa vain ~ 100 Mt tilaa - ~ 256 Mt, jos haluat version, jossa on täysi OpenOffice-toimistopaketti kevyempien toimistosovellusten sijaan. Puppy Linux voidaan vaihtoehtoisesti ladata tietokoneen RAM-muistiin, kun käynnistät sen. Tällä tavoin se toimii kokonaan RAM-muistista ja on mahdollisimman nopea. Tietokoneen vanha, hidas kiintolevy ei ole tärkeä tekijä - lisäksi sinun ei tarvitse edes asentaa kiintolevyä. Voit jopa tallentaa tiedostosi ja mukautuksesi USB-asemaan, joka sisältää Puppy Linuxin - Puppy Linuxin pituuden tulisi olla riittävä.

Puppy Linuxilla on hyvin alhaiset järjestelmävaatimukset ja se vaatii vain 128 Mt RAM-muistia, vaikka vähintään 256 Mt RAM-muistia suositellaan. Se tarjoaa perustavimmat sovellukset, joita voit odottaa - erittäin kevyt Dillo-niminen verkkoselain ja muut ohjelmat, kuten sähköpostiohjelma, mediasoitin, tekstieditori ja kuvankäsittelyohjelma. Se käyttää oletusarvoisesti Openbox-ikkunanhallintaohjelmaa.

On olemassa kaksi päähaarukkaa, yksi perustuu Debian Linuxiin ( Precise Puppy -versio) ja toinen Slackware Linuxiin ( Slacko Puppy -versio). Huomaa, että on olemassa aikaisempi Debain-pohjainen versio ( Lucid Puppy), joka edeltää Precise-julkaisua, joka on edelleen kovassa käytössä.

OP-ongelmien ratkaisemiseksi , Suosittelen:

 1. Lataa ensisijainen Puppy Linux -droottori ( käytän Precise-tekniikkaa, mutta molemmat ovat korkealaatuisia )
 2. Asenna .ISO USB-asemalle
 3. Valitse käynnistettäessä käynnistä lataus RAM-muistiin -vaihtoehto, ellei oletusarvo.
 4. Luo ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä henkilökohtainen koiranpennun tallennustiedosto, joka muuttuu voidaan tallentaa USB-asemaan.
 5. Asenna Firefox ja skype 2.3 (vanhempi, vähemmän resursseja käyttävä versio)
 6. Nauti

Tarkka pentu ( Lataa)

Puppy Linux Precise version screenshot found online

Slacko Puppy ( Lataa)

Puppy Linux Slaco Version screenshot found online

Dillo on hyödytön selain, voitko avata youtube: n Dillon kanssa? Oletko käyttänyt tätä distroa?
Puppy Linux ja Raspbian ovat hyviä tietokoneiden korjaamiseen ja käyttöjärjestelmän peruskäyttöön sulautetuissa laitteissa, mutta jokapäiväiseen käyttöön se ei vain toimi. Useimpia verkko-ominaisuuksia ei ole esimerkiksi. Jos asennat Chromen (et ole varma, onko se mahdollista) tai jonkin muun valtavirran youtubea tukevan selaimen, Puppy Linux -muistimalli tekee elämästäsi vaikeaa. Vaikka sen pitäisi toimia Raspbianissa.
Käytän Puppy-Linuxia päivittäin ja voin vakuuttaa sen käytettävyydestä. OP-ongelman ratkaisemiseksi suosittelen Firefoxin asentamista vanhempaan skype 2.x -sarjaan.
#8
+3
Lynob
2014-06-04 05:15:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen vasta myöhässä vastaamaan tähän kysymykseen, olen käyttänyt niin monta distroa, tällä hetkellä xubuntu 14.04 64-bittinen, kannettava tietokoneeni on hp pavillion g6, joka on aika vanha.

Haluaisin kritisoida mieluummin annettuja vastauksia ja yritä sitten vastata kysymykseen.

En suosittele Ubuntu-perhettä, hyvä asia on, että saat pitkäaikaista tukijulkaisua. huono asia on, että distro on paisunut, jopa xubuntu, jonka oletetaan olevan nopea, silti hitaampi kuin manjaro tai crunchbang tai mikä tahansa muu kuin Ubuntu-pohjainen distro ainakin koneellani. Joskus se jäätyy, monia vikoja ja niin edelleen. Suuri mahdollisuus, että monet asiat menevät pieleen päivitettäessä.

Hyvä asia on, että voit kysyä askubuntulta, joka on tärkein prioriteettisi. On tärkeää valita jakelu, jolla on suuri yhteisö, varsinkin kun asennat sen vanhoille koneille, koska sinulla on epäilemättä ongelmia.

En suosittele Fedoraa yksinkertaisesti siksi, että julkaisusykli on niin lyhyt, päivittäminen on huono tapa vanhalla koneella, kuten edellä mainitsin.

Kuten edellä totesin, käytin archbangia, en suosittele sitä aloittelijoille. Archbang tekee Archin asentamisesta mielettömän helpoksi, mikä on huono asia, arch repo ei tuota vakaata ohjelmistoa, jos et lue dokumentteja, järjestelmä rikkoo arch-foorumin käyttäjät eivät auta archbang-käyttäjiä, archbang-foorumit ovat passiivisia ja päädyt yksin, jopa unix.se-käyttäjät nauravat sinusta, koska olet asentanut arch lukematta dokumentteja, ja jos sinulla on aikaa lukea asiakirjoja, olisit mennyt arkistoon, vain laiska valitse Archbang.

Archbangin suositteleminen on kuin Lamborghinin ostaminen ensimmäiseksi autollesi, niin kaunis mutta niin vaarallinen. Sen lisäksi, jos uskallat kysyä archbang-kysymystä arch-foorumeilla, järjestelmänvalvojat kieltävät sinut ja käskevät sinua ottamaan yhteyttä heihin, jos joskus asennat archin, jotta he voivat aktivoida tilisi uudelleen. Tapahtui minulle. He sanovat, että Archbang ei ole Arch. Ja he ovat oikeassa siinä, monia eroja näiden kahden välillä.

Ei koskaan käytetty linux-pentua, ei voi arvioida.

Rakastan crunchbangia, mutta en suosittele sitä aloittelijoille, openbox ei ole aloittelijoille, foorumin käyttäjät odottavat sinun olevan hyvä Linuxissa. voit asentaa toisen DE: n, mutta jos sitten haluat tehdä niin, miksi et menisi toiseen jakeluun, crunchbang on tarkoitettu käytettäväksi openboxin kanssa.

Vanhoille tietokoneille haluat joko vakaan jakelun, joka ei koskaan break ja jolla on pitkäaikainen tuki, tai liikkuvan julkaisun distro, joka on suhteellisen vakaa, joten sinun ei tarvitse päivittää sitä

Suosittelisin 3 distroa, Debiania, pitkäaikaista tukea ja vakaa, ehkä linux mint debian tai mikä tahansa debian-käyttöjärjestelmä.

Debian Sid, se on liikkuva julkaisu, mutta se on suhteellisen vakaa. On olemassa monia distoja, jotka perustuvat tähän distroon. joten he varmistavat, että se on suhteellisen vakaa. Heillä on ystävällinen yhteisö, joka ei rankaise sinua, jos et tehnyt kotitehtäviäsi: luki loputon kaariwiki.

#9
+2
MᴀʀɪᴜsᴢS
2014-02-05 18:20:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Fedora LXDE

Fedoran tavoitteena on tarjota Fedora O / S, joka on kevyempi resursseilla ja sopii paremmin vanhemmille / matalamäärityksisille laitteille.

Miksi LXDE -työpöytä?

LXDE, "Kevyt X11-työpöytäympäristö", on erittäin nopea, suorituskykyinen ja energiaa säästävä työpöytäympäristö . (..) LXDE: tä ei ole suunniteltu voimakkaaksi ja paisuneeksi, mutta käytettäväksi ja ohueksi. LXDE: n päätavoitteena on pitää tietokoneresurssien käyttö vähäisenä. Se on suunniteltu erityisesti tietokoneille, joiden laitteistomääritykset ovat alhaiset, kuten netbook, mobiililaite (esim. MID) tai vanhempi tietokone .

Vaatimukset

 • 64-bittinen Intel-yhteensopiva tietokone
 • 1 Gt muistia (RAM)
 • Ainakin 10 Gt kiintolevytilaa (tarvitaan vain asennukseen)

LXDE: n laitteistovaatimukset ovat samanlaiset kuin Windows 98 (ehkä hieman korkeampi). Vanha Pentium II -prosessori riittää.

Kommentit

Joitakin kommentteja kierros Fedora LXDE -tietokoneelle:

Yksi asia, jonka huomaat Fedoran kanssa - ainakin ajettaessa suoraa CD-tilaa USB-tikulta - on, että käynnistysnopeus on suunnilleen sama kuin Gnome-version - ja paljon pidempi kuin vastaava Ubuntun versio. Komennoille vasteaika on hyvä verrattuna Gnome-jakeluun ja - henkilökohtaisesti ottaen - ilme on terävämpi ja miellyttävämpi kuin Lubuntu 12.04.

#10
  0
Aditya ultra
2016-05-03 13:10:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ubuntu Mate 16.04 LTS

Retrospektiivistä tulevaisuutta varten

Tämä jakelu (versio 16.04) ilmestyi vain muutama viikko sitten. Se on nopea Käyttäjäystävällinen klassikko ja melko vakaa. Se käyttää vähän resursseja ja voi todella nostaa kannettavan tietokoneen (netbook) nopeutta.

My mate install

Huomaa, että >> olen mukauttanut asennuksen ja kuvakaappaus on versiosta 15.10.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...